Son dakika... Fenerbahçe, Süper Kupa maçında sahadan çekildi

Son dakika gelişmesi... Fenerbahçe, Şanlıurfa'daki Süper Kupa maçında Galatasaray'ın karşısına U19 takımıyla sahaya çıktı. Sarı lacivertliler, Galatasaray'ın golü sonrası sahadan çekildi. Bunun üzerine hakem maçı tatil etti.

Haber Merkezi
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanındaki olaylar ve Süper Kupa maçının ertlenememesinin de etkisiyle Galatasaray karşısına genç takımıyla sahaya çıkacağını duyurmuştu.

Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda bugün akşamki maçtan bir saat önce takımların ilk 11'leri belli oldu. Galatasaray'da Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Berkan, Torreira, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Icardi kadroda yer aldı.

Fenerbahçe ise genç takımdan Furkan, Mustafa Emir, Efekan, Yusuf, Ümitcan, Muhammet, Görkem İbrahim, Kerem, Muhammet Zeki, Emirhan ve Çağrı'yı ilk 11'e yazdı.

Icardi ilk dakikada gol attı

Hakem Volkan Bayarslan'ın düdüğüyle başlayan karşılaşmanın ilk dakikasında Galatasaray, Mauro Icardi ile bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Golden sonra oyunu başlatmayan Fenerbahçe takımı, kenardaki yönetim kurulu üyesi Ahmet Ketenci'nin de işaretiyle sahadan çekildi. Sarı-lacivertli futbolcuların soyunma odasına gitmesiyle hakem Volkan Bayarslan, müsabakayı tatil etti.

Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu verecek. Bu arada Galatasaraylı futbolcular, tribünlerdeki taraftarlarıyla sevinç gösterisi yaptı.

Fenerbahçe 15 futbolcuyla geldi

Galatasaray mücadelesi için Şanlıurfa'ya gelen Fenerbahçe 19 Yaş Altı Takımı'nda 15 futbolcu yer aldı. Sarı-lacivertlilerde sahaya çıkan 11 kişinin yanı sıra yedek kulübesinde ise 4 kişi bekledi. Fenerbahçeli futbolcular, kamp yaptıkları otelde yemek yedikten sonra 11 Nisan Stadyumu'na geçti.

Bakan Bak da maçı takip etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da maçı takip etmek için 11 Nisan Stadyumu'na geldi. Bakan Bak, müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile birlikte takip etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç taraftarların yanına gitti

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, karşılaşmanın başlamasından önce protokol tribünün yanında bulunan Fenerbahçe taraftarlarının yanına gitti.

Koç, sarı-lacivertli taraftarların tezahüratları arasında tribüne indi. Galatasaray taraftarları ise Ali Koç'a tezahüratlarla tepki gösterdi.

Galatasaray çift kale maç yaptı

Galatasaray, Fenerbahçe'nin çekilmesinin ardından sahada çift kale maç oynadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

İki takım taraftarı da kutladı

Maçın ardından kentin muhtelif yerlerinde bir araya gelen Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, konvoy oluşturdu.

Fenerbahçe: Kazanmak için doğruları savunmak için...

Fenerbahçe Kulübü, 2'nci dakikada sahadan çekildikleri maçın ardından açıklama yayınlayarak dik durmaya devam edeceklerini belirtti.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı. "Kazanmak için değil doğruları savunmak için sahaya çıktığımız bugünde, tavrımızı özetlemek adına vurgulamak istediğimiz şey şudur ki; sadece futbolda değil yarıştığımız her branşta 117 yıllık mazisiyle Türk sporuna hizmet eden, müzesinde alın terinin, emeğin izlerini taşıyan binlerce kupası olan, 30 milyon taraftarıyla ülkesinin milli değerlerini benliğinde hisseden dünyanın en büyük spor kulübü olarak dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da dik durmaya devam edeceğiz."

'Çocuklara yazık değil mi?'

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'ye şu sözlerle tepki gösterdi: "19 yaş altı takımındaki çocuklara yazık değil mi? Onlar bizim gençlerimiz, onlar futbolun geleceği. Bu çocukları niye alet ediyorsunuz? (...) Galatasaray Spor Kulübü Başkanı olarak, bütün spor paydaşlarını aklı selim davranmaya çağırıyorum." 

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur da "Böyle bir maç olmasını kimse istemezdi. Keşke normal şekilde oynanıp tamamlansaydı" dedi.