'Sporda şiddete karşı' toplandılar

Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın koordinasyonunda yapılan toplantıda 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması ele alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın koordinasyonunda, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un uygulanması, müsabakaların düzen ve huzur içinde yapılmasının sağlanması konularının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Bak'ın da katılımıyla Trabzon Valiliği B Toplantı Salonu'nda düzenlenen Spor Müsabakaları Güvenlik Tedbirleri Toplantısı'ndaki konuşmasında, 2017-2018 spor sezonu başlamadan gerekli değerlendirmelerin yapıldığını belirterek, buna rağmen bir kere daha valiler ve ilgililerin değerlendirmelerini almak istediklerini söyledi.

Bakan Soylu 6222 sayılı kanunla birçok kurumun yetkilendirildiğini ifade ederek bu yetki çerçevesinde hemen hemen her kurum elinden geleni yapmaya çalıştığını belirtti.

Başakşehir-Konya maçı, Antalya'da gerçekleştirilen Eskişehir-Göztepe play-off maçı ve Samsun'daki Beşiktaş-Konya maçlarını hatırlatan Soylu, "Bu üç maçta da bizim şartlarımızın ve genel çizdiğimiz çizginin dışında olaylar söz konusu oldu. Gerek saha dışı tedbirlerin alınması gerek saha içi tedbirlerin alınması gerek özellikle kritik müsabakaların tamamen şimdi yapacağınız Spor Güvenlik toplantılarında çetelelerin tutulması, buna ait kolluk kuvvetlerinin alabileceği tedbirlerin hem oradaki spor güvenlik başkanımızla hem de spor kulüplerimizle bir değerlendirme ortaya konularak adımların atılması ve gerekli tedbirlerin en üst seviyede alınması" ifadelerini kullandı.

"Tedbirler maçlardan önce alınmalıdır"

Özellikle maç esnasında valiler ve kolluk kuvvetleri açısından alınabilecek tedbirlerin kısıtlı tedbirler olduğunu belirten Bakan Soylu, "Esas itibariyle tedbirler ön görülü bir şekilde ilgili maçlardan önce, ilgili müsabakalardan önce alınması gereken tedbirlerdir. Spor cenahının da bu konuda maçların refleksi konusunda ortak bir çalışma yapmaları doğru olandır" dedi.

Bakan Soylu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu konuda hep birlikte sporu da spor yapabilme alanını bırakarak yani sporun da kendi adına spor yapabilme alanı var, bu alana da tam anlamıyla o rahatlığı, o genişliği en iyi şekilde ortaya koyarak orada sadece seyre gelen, kendi takımını desteklemeye gelen ailesi ile çocuklarıyla hafta sonu bundan bir keyif almaya çalışan, hafta içerisindeki yorgunluğunu orada bırakmayı, bir taraftan deşarj olmayı, bir taraftan ortak bir duyguyu orada yaşamayı gerçekleştiren, sağlamaya çalışan seyircilerimizin de hakkını korumak bizim en temel sorumluluğumuzdur ve bu konuda 6222 çok açık."

"Boşluk kalabilecek hiçbir nokta söz konusu değil"

6222 sayılı yasayı bir kez daha gözden geçirdiğine işaret eden Bakan Soylu, "Acaba nerede bir eksik var da hangi eksikten bir boşluk doğuyor diye... Burada boşluk kalabilecek hiçbir nokta söz konusu değil" şeklinde açıklamalarda bulundu.