Terim açtı ağzını, yumdu gözünü

Mersin İdmanyurdu maçında tribune gönderilen Galatasaray Teknik Direktörü Terim, maçtan sonra zehir zemberek açıklamalarda bulundu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, tribüne gönderildiği için basın toplantısına katılamayan Terim, maçtan sonra stadın önünde gazetecilere açıklamada bulundu.
 
Terim, Galatasaray camiasının yapılanların farkında olduğunu belirterek, "Atıldıktan sonra tepki gösteriyoruz. Evet, topu yere vurdum. Eğer atılma sebebim buysa, hiç itirazım yok ancak insanı sinirlendirmek, delirtmek ve çıldırtmak böyle oluyor. 4. hakemler bizde 4. hakem değil, kulübe komiseri gibiler. Burada bir itibarsızlaştırma operasyonu hissediyorum. Önüne gelen bizi atacak mı? Var mı böyle bir şey. Haksız olduğumuz zaman söylüyoruz. Haklı olduğumuzu da belirtiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Ligin 23. haftasındaki Orduspor maçının devre arasında hiçbir şey yapmamasına rağmen 3 maç ceza aldığını kaydeden Terim, şöyle devam etti:

"Küfür yok dediler, hakaret de yok. Bu kez centilmenliğe aykırı... Şimdi hiçbir şey yapmadan atıldım. Bu sefer atıldıktan sonra yaptım. Şimdi versinler. Hatta geçen seneden kalma 2 maç cezam daha var. Onu da koysunlar üzerine. Kimseye borçlu kalmayı sevmem. O alacakları da alsınlar da birileri konuşmasın. Çünkü Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'ndan bir beklentimiz yok bizim. İtimadım da yok, güvenim de yok. Süleyman Abay, 4. hakemken yapamadığı bütün kompleksi bugün burada yapamaz. Ne yaptım ben? Kendisine dönerek topa vurmadım. Oyuncuma kızmadığımı kim söylüyor?"
 
Neyin ne olduğunu biliyorum
 
Oyundan atıldıktan sonra tepki gösterdiğini dile getiren Terim, "Ben bunları şampiyonluğa gidiyoruz, oluyoruz, olmuyoruz diye söylemiyorum. Ben 40 senemi verdim. Neyin ne olduğunu biliyorum. Benim gizli gündemim yok. Hangi gizli gündemlerin neler olduğunu bilecek kadar da tecrübeliyim. Onun için tabii ki atıldıktan sonra tepkimi göstereceğim. Hem mağlubuz hem de 10 kişiyiz. Topu ona doğru da vurmadım. 'Fatih Terim'i ben attım, prestijini sarsayım, itibarsızlaştırayım' diye bir şey yok. Hiçbir hakemimizle ilgili şu ana kadar konuşmadım. Bundan sonra devamlı olarak konuşacağım. Bir defa güvenim yok. Bazı şeylere güvenimiz kalmadı" diye konuştu.
 
Bu yapılan bana değil, kulübüme verilen bir ceza
 
Maçın ardından basın toplantısına katılamamasını "komedi" olarak değerlendiren Terim, yapılanların kendisine değil, kulübüne verilen bir ceza olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şu komediye bakın. Sokakta basın toplantısı düzenliyoruz. Zaten atılmışım. Bu yapılan bana değil, kulübüme verilen bir ceza. Benim kulübede olmamam takımıma verilen bir ceza. Halbuki eylemi yapan benim, bana ceza verilmeli. Rakam olarak da maç olarak da. Ceza aldığım için sahaya giremiyorum. Hakem kötü idare ettiğinde haftaya maç seyretmeyecek mi? Her türlü yanlış. Zaten Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşlarla, bazı gazetecilerle konuşmaya başlarlar. Onlar da daha evvel gündemimi geçen seferki gibi gizli olarak kamuoyuna aktarırlar. Hatta cezamı onlar daha önce bazılarına söylerler. Peki biz de mi bir karar alalım. Bu gazetecilerin ve televizyoncuların isimlerini alalım. Biz de mi böyle yapalım."
 
Rıdvan Dilmen'e cevap
 
Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in televizyon programındaki söylemlerine de cevap veren Fatih Terim, "Buradan Rıdvan'a da bir sözüm var. Bana neyin yakışıp neyin yakışmayacağını ben bilirim. Ben de kendisine bu yaklaşımını yakıştıramadım. Dikkatli konuşsun. Yanlış yaptığımı veya doğru yaptığımı ben söylerim. Algıyı başka tarafa çevirmenin manası yok. O da kendine yakışanı yapsın" şeklinde konuştu.