Trabzonspor'un itirazına ret

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor'un 'şike davası' kapsamında Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bir süre önce, "Futbolda şike" davası kapsamında hakkında verilen hüküm Yargıtayca onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanması ve bu kişiler yönünden infaz işlemlerinin geri bırakılması yönündeki mahkeme kararına, Trabzonspor ve Bucaspor kulüplerinin avukatları aracılığıyla yaptığı itirazı değerlendirdi.

Değerlendirme sonucu, Yıldırım ve diğer 5 kişi hakkında mahkemece verilen söz konusu kararın usul ve yasaya uygun olduğu kanaatine varan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzonspor ve Bucaspor'un, Yıldırım ve diğer kişilerin yeniden yargılanması kararına yaptığı itirazı reddetti.

Söz konusu mahkeme, bu kişilerin yeniden yargılanması ve haklarındaki infazın durdurulmasına yönündeki kararlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi amacıyla Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 268. maddesi gereğince dava dosyasını İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Trabzonspor Hukuk Kurulu Avukatı Hakan Orhan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin son kararına ilişkin, "Bir mahkemenin verdiği karara itiraz edildiği zaman CMK gereğinde mahkeme önce kendi kararını bir gözden geçirir. Eğer kendi kararında yanlışlık bulursa kararını değiştirir, yanlışlık bulmazsa itirazı incelemeye yetkili merciye gönderir. Usul budur. Aslında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı işlem itirazı reddetmek değil kendi kararını değiştirmemektir" dedi.

Yaptıkları itirazı asıl değerlendirecek olan mahkemenin ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi olduğunu anlatan Orhan, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi daha önceki kararını değiştirmemiştir. Kim kendi kararını değiştirir. Ancak itirazımın incelenmesi amacıyla CMK gereği dosyayı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermiştir. Asıl itirazımızı değerlendirecek olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'dir" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir