Türkiye'nin ev sahipliğindeki Kupa'da kura çekildi

Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak olan UEFA Bölgeler Kupası Finalleri için kura çekildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin 1-9 Temmuz'da ev sahipliğini üstleneceği UEFA Bölgeler Kupası Finalleri'nin (UEFA Regions Cup 2017) kura çekimi yapıldı.

Amatör futbolda Avrupa'nın en iyi 8 takımının yer alacağı organizasyonun kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Kura çekiminde, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, UEFA Milli Takım Müsabakaları Müdürü Lance Kelly, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve katılımcı ülkelerin temsilcileri hazır bulundu.

Türkiye'yi temsilen İstanbul Bölge Karması'nın katılacağı turnuvada; Castilla ve Leon (İspanya), Ingulec-Kirovograd Bölgesi (Ukrayna), Güney Bölgesi (Rusya), Lizbon (Portekiz), Olomouc Bölgesi (Çekya), 2. Bölge (İrlanda Cumhuriyeti) ve Zagreb (Hırvatistan) takımları yer alacak.

Kura çekiminde 8 takım, dörderli iki gruba ayrılırken, eşleşme şöyle oldu:

A Grubu: İstanbul Bölge Karması, Ingulec-Kirovograd Bölgesi, Zagreb, Lizbon

B Grubu: Castilla ve Leon, Olomouc Bölgesi, 2. Bölge, Güney Bölgesi

Maçlar İstanbul'da oynanacak

UEFA Bölgeler Kupası Finalleri'nin maçları İstanbul'da yapılacak.

Turkcell'in sponsorluğunu üstlendiği organizasyonda müsabakaların, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri, Ümraniye Belediyesi Şehir ve Yusuf Ziya Öniş statlarında oynanacağı duyuruldu.

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan UEFA Bölgeler Kupası, UEFA'nın amatör futbol dalındaki tek organizasyonu olarak dikkat çekiyor. Kendi ülkelerindeki maçlarda birinci olan amatör takımlar, UEFA Bölgeler Kupası elemelerinin ardından finallere yükselme hakkı elde etti.

İstanbul Bölge Karması, Türkiye'de yapılan amatör bölge karmaları arasındaki elemelerde birinci olarak, Moldova'da gerçekleştirilen 2016-2017 UEFA Bölgeler Eleme Turu'nda Türkiye'yi temsil etmiş ve finallere katılma hakkı yakalamıştı.