VakıfBank Kupa Voley’de finale yükseldi

Kupa Voley'in yarı finalinde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan VakıfBank, rakibini 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara'da devam eden Kupa Voley'in ikinci gününde yarı finalde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan VakıfBank, rakibini 3-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Karşılaşmada 16 sayı ile oynayan Milena Rasic, karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken Gözde Kırdar ve Zhu Ting de 13’er sayı ile galibiyete katkıda bulundu.

Karşılıklı sayılarla başlayıp uzun süre dengede giden açılış setinin ilk teknik molasını Bursa BB, ikinci teknik molasını ise VakıfBank önde geçti. Teknik molanın ardından servis ritmini bulup rakibinin manşetini bozmayı başaran VakıfBank, set sonunda farkı açtı ve 25-17 ile 1-0 öne geçti. Bu sette Gözde Kırdar takımına 7 sayı kazandırırken VakıfBank, takım halinde 5 blok tuttu.

İlk sette yakaladığı ritmini ikinci setin başlangıcına da yansıtan VakıfBank, teknik molaya 8-4 önde girdi. Bu avantajını setin ikinci bölümünde de koruyan sarı-siyahlılar, ikinci teknik molada farkı 7 sayıya kadar yükseltti: 16-9. Setin geri kalan bölümünde rakibine geri dönüş şansı tanımayan VakıfBank, 25-19'la finale bir adım daha yaklaştı. Bu sette 2 blok sayısının yanına sıra yüzde yüz hücum ile toplam 10 sayı kaydeden Sırp orta oyuncu Milena Rasic, setin yıldızı oldu.

Üçüncü sete Bursa BB iyi başlamasına rağmen çabuk toparlanan VakıfBank, teknik molaya 8-6 önde girdi. İkinci teknik molada farkı 8 sayıya çıkaran sarı-siyahlılar, rahat bir tempoyla seti 25-16, maçı da 3-0 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu.

'İstediğimiz her şeyi sahaya yansıttık'

Maçta yıldızlaşan Milena Rasic, “Bugün çok güzel bir oyun oynadık. Maçın başından sonuna kadar istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık ve galip gelmeyi başardık. Yarın final oynayacağımız için çok mutluyum. Tüm takım arkadaşlarımı ve teknik kadromuzu kutlarım” dedi.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti ise “Bugün takımım iyi oynadığı için memnunum. Hazırlandığımız her şeyi sahaya yansıttık. Hücum ve savunmada oldukça iyiydik. Seyir açısından güzel bir maç oldu. Bursa BB, saygı duyulacak bir takım ve özellikle hücumda çok güçlüler. Ama bugün disiplinli oynayarak sezonun ilk finaline ulaştık. Yarın da iyi oynayıp kupayı kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir