Ya başkan gider ya Alex

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Ali Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ve tercüman Samet Güzel ile birlikte kamera karşısına geçti ve Alex'in dün geceki açıklamalarına yanıt verdi. Yıldırım şunları söyledi;

"Alex'i ben de seviyorum. Alex'e bağırdıklarında ben de onu savundum. Ben de gerekli konuşmaları yapacağım. Samet doğruyu yanlışı söyleyecek.

Onu Pazartesi günü saat 16.00'da görüşmek için çağırdım. Ama 16.15'te geldiler. Gelip karşımızda bacak bacak üstüne attı. Bizim adetlerimizde ayak ayak üstüne atılmaz. Elinde telefon, kafasını kaldırıp yüzüme bile bakmadı. Sürekli Twitter'la ilgilendi. Alex bana, 'Kocaman beni kadroda düşünmüyor' dedi. Ben de 'Sen ne düşünüyorsan öyle olacak' dedim. Alex de 'ben gitmek istiyorum' dedi. Hatta kendisine bir yemek düzenleyelim organizasyon yapalım dedim. Ama Alex bana istemediğini söyledi.

Eylül ayı itibariyle Alex'în kulüpten hiçbir alacağı yok. Ben Fenerbahçe manfaatleri için gerekirse saniyede karar veririm. Ben Alex'i herkesten çok severim bunu kendisi de biliyor.

Alex Fenerbahçe Başkanı'nın üstüne çıktıysa ya Alex gider ya da başkan gider. Tüm konuşmaların şahidi tercüman Samet'tir. Ben her şeyi açıklayacağım. Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Biz korkak değiliz kimseden korkmayız. Biz inanmadığımız bir şey yapmayız. Herkes burada ben de buradayım.

3 Temmuz süreci devam ediyor. Dün Alex'e küfür edenler bugün Alex'in arkasında duruyorlar. Biz sonuna kadar Fenerbahçe'nin arkasında duracağız. Bunu herkes böyle bilsin.

Fenerbahçe'de Alex'i sevmeyenler Fenerium'dan forma alıp gözyaşı dökmesinler. Ben gerekirse babamı tanımam

"Alex, destek vermediği için gönderildi"

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Lütfü Tomuş, Alex de Souza'nın 3 Temmuz 2011'den sonra yaşanan süreçte kendisinden beklenilen desteği vermediği için, kendisini kullandırmadığı için gönderildiğini savundu.

Lütfü Tomuş, Alex'in sarı-lacivertli takıma geldiğinden bu yana oynadığı futbolla, aile yaşantısıyla bütün sporculara ve gençlere örnek bir davranış sergilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu futbolcu verilen görevi en iyi şekilde ve kaptan olarak yaptı. Neden hedef seçildi? Teknik direktörün, oyuncularında aradığı bütün vasıfları taşıyan bir oyuncusuyla ne sorunu olabilir? Başkan, Alex'i yanına alarak Sayın Başbakan'ı ziyaret etti mi? Alex, imzalı formasını Sayın Başbakan'a verdi mi?

Arkasından yaşanan 3 Temmuz ve sonrası dönemde bu ziyarette tanıştırmaya karşılık Alex'ten beklentiler oluştu. Ancak Alex, 3 Temmuz sonrası süreçte kendisinden beklenen desteği vermediği için, kendisini kullandırmadığı için gönderilmiştir."

"Taraftar kimin heykelini dikeceğini biliyor" diyen Tomuş, "Bu yapılanlar Fenerbahçe Kulübü taraftarına, sporcuya ve spora saygısızlıktır. Suçlu olan cezasını çeker" ifadesini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir