Yabancı oyuncu sayısındaki değişiklik kararlarına uymayız

Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama, "Kulübümüz, sezon başında TFF tarafından belirlenen statü ve kararlar tahtında transfer çalışmalarını sürdürmekte olup, bu konuda yapılması olası değişikliklerin tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından sezon başında yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili alınan kararlara yönelik olası değişiklikleri kabul etmeyeceğini duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in tamamlanmasının ardından, yabancı oyuncu sayısı hakkında çeşitli spekülasyonlarda bulunulduğu ve birtakım üstü örtülü açıklamalarla spor kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Türk futbolunun idaresi, kısa vadeli günlük karar ve tasarruflarla yönetilemeyecek kadar önemli, ciddi, devamlılık gerektiren bir görevdir. Kulüpler, transfer ve yeni sezon yapılanmalarını, yatırımlarını bu kararlara göre yapmaktadırlar. Kulübümüz de sezon başında TFF tarafından belirlenen statü/kararlar tahtında, transfer çalışma ve tasarruflarını sürdürmekte olup, bu konuda yapılması olası değişikliklerin tarafımızdan kabul edilmesi mümkün değildir."