Zoeggeler olimpiyat tarihine geçti

Tek erkekler kızakta bronz madalya kazanan Zoeggeler, hem kış hem de yaz olimpiyatları tarihinde bireysel bir disiplinde üst üste 6 madalya elde eden ilk sporcu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Soçi 2014) tek erkekler kızakta bronz madalya kazanan İtalyan Armin Zoeggeler, "hem kış hem de yaz olimpiyatları tarihinde yapılan bireysel yarışmalarda bir branşın aynı disiplininde üst üste 6 madalya elde eden ilk sporcu" oldu. 

Sanki Sliding Center'da 39 sporcunun yer aldığı tek erkekler kızak (luge) mücadelesinde, 4 yarış sonunda yakaladığı 3:28.797'lik derecesiyle Alman Felix Loch ve Rus Albert Demchenko'nun arkasında podyumun 3. basamağına çıkan 40 yaşındaki İtalyan sporcu Armin Zoeggeler, olimpiyat tarihine geçti. 

Norveç'in evsahipliği yaptığı 1994 Kış Olimpiyatları'nda kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını (bronz) boynuna takan Zoeggeler, Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Torino 2006 ve Vancouver 2010'dan sonra Soçi 2014'te de madalya alarak "yaz ve kış olimpiyatları tarihinde tarihinde yapılan bireysel yarışmalarda bir branşın aynı disiplininde üst üste 6 madalya elde eden ilk sporcu" unvanını aldı. 

Zoeggeler, "yaz ve kış olimpiyatlarındaki bireysel mücadelelerde bir branşın aynı disiplininde 5'er madalya kazanan" kızakçı Georg Hackl, atıcı Ralf Schumann, sürat patenci Claudia Pechstein, eskrimci Valentina Vezzali, judocu Ryoko Tani ve kanocu Michal Martikan'ı geride bıraktı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir