Derbiyi çocuklar kazandı

Galatasaray, dün akşam gerçekleşen Fenerbahçe derbisine, formalarında ‘Nef’ yazısı yerine ‘#birizbirlikteyiz’ hashtagi ile çıktılar. Böylece ilk kez bir spor kulübü hashtag işaretli bir forma ile resmi bir müsabakaya çıkmış oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem ERYAR ÜNLÜ

Galatasaray’ın ana sponsoru Nef ve kendi adını taşıyan Nef Vakfı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda verdiği #birizbirlikteyiz mesajı, toplumda ihtiyaç sahibi çocuklar için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Herkesi; yeniden çocuk olmaya, dünyaya çocuk gözlerle bakıp “bir” ve “birlikte” olduğumuzu hatırlamaya ve büyüse de dünyaya hala aynı gözlerle bakacak, başkasının dertleri ile dertlenecek, herkesi bir görecek, paylaşmayı bilecek çocuklar yetiştirmeye çağırıyor. Kampanyanın hedefi, ihtiyaç sahibi çocukların eğitimi için bir yardım fonu kurulması. Nef İcra Kurulu Başkanı ve Nef Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erden Timur, Nef’in kurulduğu günde bu yana attığı her adımda topluma fayda sağlamayı hedefl ediğini ve bu amaçla yeni fikirleri hayata geçirdiğini ifade ediyor. Nef ve Nef Vakfı tarafından hayata geçirilen #birizbirlikteyiz kampanyası da bu yönde atılmış yeni bir adım ve ihtiyaç sahibi çocukların eğitimi için toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Ekranlarda yayınlanmaya başlayan reklam filminde birlik ve beraberlik mesajı veren Nef, dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde futbolcuların göğüslerinde #birizbirlikteyiz etiketi olarak maça çıkmalarıyla, Türk futbol tarihinde bir ilke imza atmış oldu.

Daha çok çocuğun eğitime katılımını sağlamak

Nef Vakfı’nın bugüne kadar çocukların eğitimi ve gelişimiyle ilgili birçok projeye imza attığını söyleyen Erden Timur, topluma fayda sağlayacak projeler yaratmaya devam edeceklerini belirtiyor. Erden Timur, #Birizbirlikteyiz projesinin amacını şöyle anlatıyor: “Projemizi 4 ana amaç altında topluyoruz. İlk olarak Türkiye’deki tüm ortaokullara Bilim Kitleri ulaştıracağız. Özel eğitimler düzenleyerek çocuklarımıza küçük yaşta bilimi sevdirmeyi amaçlıyoruz. İkinci olarak, bize emanet olan şehit çocuklarının eğitimleri için tıpkı kendi çocuklarımıza yaptığımız gibi; yaz ve dil okullarının yanı sıra, spor ve müzik eğilimlerine yardımcı olacak eğitimleri de kapsayacak bir sistem oluşturuyoruz. Üçüncü hedefimiz ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek. Dördüncü hedef ise yapacağımız özel tasarım okullarla daha çok çocuğun eğitimine olanak sağlamak.”

Dünyaya çocuk gözlerle bakmak

Erden Timur, kampanyanın çok önemli bir diğer amacının da altını çiziyor: “Hedefimiz ülkemizin geleceği olan çocuklar için, tüm fikir ayrılıklarından bağımsız, herkesin bir araya gelmesine vesile olmak, bir olmasına katkıda bulunmak. Bunun için de, çocuklarımız için belki de önce bizim biraz çocuk olmamız gerekiyor. Kampanyamızın ana mesajı da bu. Çocukluğumuzdaki gibi farklılıkları değer olarak gördüğümüz, birbirimizi her şeyiyle kabul ettiğimiz, hoş gördüğümüz, sahip olduklarımızı paylaştığımız, karşılıklı önyargılar barındırmadığımız bir bakış açısı, belki de çocuklarımızın geleceği için en çok ihtiyacımız olan şey. Bu bakış açısını elde etmek için tek yapmamız gereken çocukları örnek almak ve dünyaya onların gözünden bakmak. Bahsettiğimiz projelerin hiçbiri hayalimizdeki kadar büyük bir fayda yaratmasa bile, sadece bu düşünceyi sizlerle birlikte yayabilirsek, çocuklarımız için, geleceğimiz için çok büyük bir başarı kazanmış olacağız.”

Toplanan bağış kadar, Nef’ten katkı

Erden Timur, herkesi çocuklar için kolları sıvamaya davet ederken, toplanan bağış kadar Nef’in de kampanyaya bağış yapacağını söylüyor. “Çocukların geleceğinde ben de varım” demek için tüm operatörlerden 2644’e SMS göndererek 5 TL değerinde katkıda bulunmak mümkün. Bunun yanı sıra, www.birizbirlikteyiz.com websitesinden de kampanyaya katılınabiliyor.

Büyük olmak istiyorsan, çocuk ol

Nef Vakfı’nın #birizbirlikteyiz çağrısı için oluşturduğu manifesto şöyle:

Aff etmek büyüklüktür. Paylaşmak büyüklüktür. Dertle dertlenmek büyüklüktür. Herkesi ‘bir’ görmek büyüklüktür. Belki büyüdük ama büyüklüğün ne olduğunu unutarak büyüdük. Büyük olmak istiyorsan, çocuk ol. Hepimizin yaşama sebebi, çocuklarımızın geleceği. Bunun için de önce bizim çocuk olmamız gerekli. Gelin dönelim çocukluğumuza. Bakalım artık birbirimize çocukluğumuzla. Çocuk gözünden bakınca, çok daha güzel olacak bu dünya. Yeniden bir olmak, birlik olmak için yeniden çocuk olalım hadi. Çünkü onların gözünde biz biriz, birlikteyiz hala. Şimdi de onlar için bir olma, birlikte olma zamanı. Büyüse de hala aynı gözle bakabilen çocuklar yetiştirmek için birlikte kolları sıvama zamanı. Onların eğitimine birlikte destek olma zamanı. #birizbirlikteyiz

Bu konularda ilginizi çekebilir