Dünyanın en büyük yüzer güneş santrali hizmete girdi

86 hektarlık alanıyla dünyanın en büyük yüzer güneş santrali Çin'de hizmete girdi. Proje sayesinde tarım alanlarının verimsiz kullanımının önüne geçilmiş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'de dünyanın en büyük yüzer güneş santrali elektrik üretmeye başladı. Ülkenin doğusundaki Anhui eyaletinin Huaynan kentinde bir gölete kurulan santral 40 megavat kapasiteye sahip. Sungrow Power Supply Co Ltd adlı firmanın 120 bin fotovoltatik panelle kurduğu yüzer santral 86 hektarlık alanı kaplıyor.

Suyun yükselme ve alçalmasından etkilenmemesi için karadan yaklaşık 300 metre uzağa kurulan santral, göl yatağına binden fazla direkle sabitlendi.

Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Şiao Fuçin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, santralin 25 yıl elektrik üreteceğini ve sıcaklık, tuzluluk ve neme karşı dayanıklı şekilde tasarlandığını bildirdi.

Yıllık 15 bin haneye yetecek miktarda elektrik üretecek santralin kontrolünü insansız hava araçlarıyla sağladıklarını ifade eden Şiao, bu projeyle tarıma elverişli arazilerin de verimsiz kullanımının önüne geçildiğini dile getirdi.