‘Eğitim, sürdürülebilir bir gelecek hayali için vazgeçilmez’
6 Kasım’da yapılacak “MZV Gençlik Zirvesi” hakkında bilgi veren Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Necmi Kavuşturan, ““Eğitim, sürdürülebilir bir gelecek hayali için vazgeçilmez.
Didem ERYAR ÜNLÜ
Zorlu Holding, kurucusu Hacı Mehmet Zorlu’nun adını taşıyan Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) aracılığıyla verdiği burslar ve bu yıl başlatılan “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı” ile gençleri geleceğe hazırlıyor. 6 Kasım’da Türkiye’nin geleceği olan gençleri bir araya getirecek “MZV Gençlik Zirvesi” çerçevesinde açıklamalarda bulunan Zorlu Holding İnsan Kaynakları Grubu Başkanı Necmi Kavuşturan
“İyi yetişmiş insan kaynağı sürdürülebilir büyüme ve toplumsal gelişimin anahtarıdır. Bu yüzden gençlerin 21. yüzyıl yetkinlikleri ile donanmış olması gerektiğine inanıyor ve Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) aracılığıyla düzenlediğimiz eğitimlerle onları daha okuldayken geleceğe hazırlıyoruz” dedi.
Her yıl 2 bin öğrenciye burs veriliyor
Bugüne kadar MZV aracılığıyla 16 bin civarında öğrenciye ulaştıklarını, 10 okul inşa ettiklerini ve her yıl 2000 öğrenciye burs verdiklerini ifade eden Kavuşturan şöyle konuştu:
“Eğitim, sürdürülebilir bir gelecek hayali için vazgeçilmez, bizim en öncelikli konumuz. Bugüne kadar MZV aracılığıyla eğitime 53.7 milyon TL kaynak aktardık. Yüzde 29’unu Zorlu Grubu çalışanlarımızın çocuklarının oluşturduğu bursiyerlerimize desteğimiz sürüyor. Bu yıl MZV’nin başlattığı “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı” ile gençlere 21. Yüzyılın gerektirdiği yetkinlikleri, henüz daha okuldayken kazandırmak istiyoruz.”
Düzenledikleri “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı” ile gençlerin hayalleri olan kariyer yolunda, ayaklarını yere daha sağlam basarak ilerlemelerine katkı sağladıklarını dile getiren Necmi Kavuşturan şunları söyledi:
Bursiyerler iş hayatına hazırlanıyor
“Üniversitelerin mezun ettiği öğrenciler ile ülkenin ihtiyacı olan yetkinlikteki işgücü birbiri ile tam olarak örtüşmüyor. Kurumlar bilgi eksikliğini iç eğitim programları ile nispeten kolay bir şekilde giderebiliyorlar. Fakat yetkinliklerin gelişmesi için daha uzun zaman, uygulamalı eğitim ve bol pratik gerektiğinden çalışanların yetkinliklerinin gelişmemiş olması kurumlar için ciddi bir sorun oluşturuyor. İçerik odaklı üniversite sisteminin, değişimin ve gelişimin neredeyse ışık hızına ulaştığı günümüz dünyasında başarılı bir kariyer için yeterli olmadığı gerçeğinden yola çıkılarak hazırlanan bu eğitim programı ile gençlerimiz akademik, teknik ve profesyonel bilginin dışında 21. yüzyılın gerektirdiği yaşam becerileri ve adaptasyon yetkinliklerini de geliştirme imkânı yakalıyor. Bursiyerlerimizi iş hayatına hazırlayan bu eğitimle sadece kendi insan kaynağımıza yönelik bir yatırım yapmış olmuyoruz, aynı zamanda tüm iş dünyası için önemli bir sorun olan insan kaynağının gelişimine de katkı sağlamış oluyoruz.”
Öğrencilere online içerikle ulaşıyor
Bu yılın şubat ayında başlatılan “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı” geçtiğimiz günlerde ilk mezunlarını verdi. İstanbul’daki üniversitelerin ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfına devam eden MZV bursiyerlerinin katıldığı ücretsiz eğitim programı; konvansiyel eğitimin yanı sıra sunduğu online içerik ile de çok sayıda öğrenciye ulaştı. Programa çok yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Kavuşturan; “Bunda sınıf içi eğitimin yanı sıra online desteğin ve grup çalışmasına imkan veren bir program sunmamızın etkili olduğuna inanıyoruz. MZV web sitesi üzerinde oluşturulan bursiyer girişi ile öğrenciler eğitimlerin online bölümlerini gerçekleştirebilirken ödev paylaşımı yapma imkanına da sahip oldular. Derslerden sonra dijital doküman paylaşımının yanı sıra öğrenilen konuların tartışılacağı bir dijital öğrenme ortamı, iki ders arasında eğitmenin bir saatlik canlı video yayını ve ayrıca öğrencilerin iki ders arasında bireysel ve grup projeleri üzerinde çalışacakları bir ortam sunuldu. Bu da eğitime ilgiyi dinamik ve canlı tuttu. Bitirme projeleri sonrasında yapılan değerlendirmelerde tespit edilen başarılı öğrencilerimize yaz dönemi boyunca staj olanağı sunmuş olmamız ise katılımcıların öğrendiklerini sahada uygulamalarına imkân verdi” diye konuştu.
Deneyimli isimler de zirveye katılacak
Kapsamı ve içeriği ile Türkiye’de bir ilk olan “21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı” inovasyon içeren 360 derece bakış açısıyla geliştirilmiş bir program… Mezun olan gençlere staj imkânı verildiği gibi alanında başarılı olmuş isimlerin deneyimlerinden yararlanma imkânı da sunuluyor. 6 Kasım 2016 tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Drama Sahnesi’nde gerçekleştirilecek MZV Gençlik Zirvesi de bu yaklaşımın bir yansıması. MZV Gençlik Zirvesi’nin kapsamı, içeriği ve konsepti ile Türkiye için bir ilk olacağını dile getiren Necmi Kavuşturan; “MZV bursiyerlerinin yanı sıra çok sayıda vakfın bursiyerinin katılacağı bu zirvenin gençlere kariyer yolunda ciddi bir rehber olacağını düşünüyoruz. Prof. Dr. Erhan Erkut, Prof. Dr. Yankı Yazgan, Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Emin Çapa gibi kendi alanında uzman birçok ismin deneyimlerini paylaşacağı MZV Gençlik Zirvesi’nde gençlerimiz, geleceğe ve kariyere hazırlık, tasarım odaklı düşünme, özgüven ve hayal kurmanın gücünü anlatan farklı konuları birbirinden değerli konuşmacılarımızdan dinleme fırsatı yakalayacaklar” dedi.