P&G 13 proje ile 3.5 milyon kişinin hayatına dokundu

P&G’nin hedefi “Her gün etkisi” adını verdiği yaklaşımla 2020 yılına kadar sosyal programları sayesinde dünyada her yıl 50 milyon kişinin hayatını değiştirmek ve saatte bir kişinin hayatını kurtarmak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Didem Eryar ÜNLÜ

Temizlik ürünleri ve kişisel bakım/ kozmetik sektöründe 20 marka ile faaliyet gösteren P&G’nin ekonomik, çevresel ve operasyonel iyileştirmeler anlamında önemli rol üstlenen sürdürülebilir kalkınma politikasının en önemli ayaklarından birini insan odaklı sosyal politikalar oluşturuyor. P&G’nin hedefi “Her gün etkisi” adını verdiği yaklaşımla 2020 yılına kadar sosyal programları sayesinde dünyada her yıl 50 milyon kişinin hayatını değiştirmek ve saatte bir kişinin hayatını kurtarmak. 

Bugün Türkiye’de toplam hane sayısı 17 milyona ulaşıyor. Türkiye’deki hanelerin yüde 95’inde en az bir P&G markası kullanılıyor. Türkiye, aynı zamanda P&G’nin Avrupa genelinde en hızlı büyüyen pazarı konumunda. P&G’nin en önemli teknoloji yatırımları da Türkiye’de gerçekleşiyor. 

P&G Türkiye ve Kafk asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Bugün ve gelecek nesiller için daha fazla tüketicinin hayatına dokunmak ve onların hayatlarını iyileştirmek amacıyla çalışıyoruz” diyor. P&G Türkiye’de sosyal sorumluk projeleri ile her yıl 3 milyon insanın hayatını iyileştirmeyi hedeflediklerini ifade ediyor. Geçen sene ise bu rakam 3.5 milyona ulaşmış. Tankut Turnaoğlu, “Geçen sene 13 sosyal sorumluluk projesi ile toplamda 3.5 milyon insana ulaştık. P&G olarak sosyal sorumluluk projelerimizin temel hedefi mümkün olduğu kadar çok sayıda insana ulaşmak. Geçen sene projelerimize toplamda 30 milyon TL bütçe ayırdık. Projelerimiz bu sene de devam ediyor. Voleybol ve basketbol sponsorlukları gibi yenileri de eklendi” bilgilerini veriyor. 

Şirket, sosyal sorumluluk projelerini 13 sivil toplum kuruluşu ile birlikte yürütüyor. Bunlar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi; Türkiye Özel Sporcular Derneği; Darüşşafaka; Türk Kızılayı; T.C. Milli Eğitim Bakanlığı; Türkiye Voleybol Federasyonu; FİBA; Toplum Gönüllüleri Vakfı, UNICEF-Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Diş Hekimleri Birliği. 

P&G’nin en eski sosyal sorumluluk projesi 23 yaşında. Bir projeyi bu kadar uzun süredir devam ettirebilmiş olmak, şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımının da önemli bir göstergesi aslında.

P&G'nin geleceği ve hayatı iyileştirmek üzere sürdürdüğü projeler

►Olimpik Anneler: Birinci yılını dolduran Olimpik Anneler, Milli Olimpiyat Komitesi ile ülke çapında anneleri bilinçlendirmek ve çocuklara sporu sevdirmeyi hedefl iyor. 1 yılda 8.3 milyon anneye ulaşılmış. 

► Teşekkürler Anne/Rio Yaz Olimpiyatları: 2010 yılında global olarak başlayan Olimpiyat Oyunları Sponsorluğu kapsamında Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile 10 yıllık işbirliği imzalanmış. 

►Özel Olimpiyatlar: 11. yılını dolduran program kapsamında TÖSSED işbirliği ile Özel Olimpiyatlar Türkiye Projesi’ne destek veriliyor. Bugüne kadar 5 bin özel sporcuya ulaşılmış. 

► Hayalden Gerçeğe: Darüşşafaka Cemiyeti işbirliği ile sürdürülen proje kapsamında, çocukların hayalleri gerçeğe dönüştürülüyor. 4 yılda ulaşılan çocuk sayısı 25 binin üzerinde olmuş. 

► Afet Yönetimi Yardımları: Hem afet bölgelerine, hem de şu son dönemde Suriye’den gelen mültecilere yardım sağlanıyor. Avrupa genelinde International Medical Doctors’a 150 bin dolarlık bağış ve 350 bin dolar değerinde ürün bağışı yapılmış. Türkiye ve Yunanistan’a gelen mültecilere ayrıca 50 bin dolar bağış sağlanmış. Bunun yanı sıra, Kızılay’a 36 bin adet hijyen paketi yardımı ulaştırılmış. 

►Gönüllü Çalışanlar Kulübü: Kulübün hedefi, P&G çalışanlarının sosyal sorumluluk projelerine dahil olmalarını sağlamak; çocukların hayatında fark yaratmak. Şirketin yaş ortalamasının 29 olması, bu yönde oldukça aktif çalışmalar gerçekleştirilmesine de katkı sağlıyor. 

►Ergenlik Dönemi Değişim Projesi: Bu proje 23 yaşında ve P&G’nin en eski sosyal sorumluluk projelerinden birisi. Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirilen projenin amacı gençlerin, ergenlik döneminde karşılaştıkları sorunları daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde aşmalarını sağlamak. Bugüne kadar ulaşılan çocuk sayısı ise 16 milyon. 

►Kız Gibi: Global Kampanya #Like- AGirl kapsamında Türkiye’de hayata geçirilen kampanyanın hedefi, ergenlik çağlarındaki kız çocuklarına öz güven kazandırmak. 

►Kıyafet Bağışı Kampanyası: Beşinci yılını tamamlayan proje ile ihtiyacı olan 220 bin çocuğa 500 bin adet kıyafet ulaştırılmış. Projenin diğer ortakları Migros ve Toplum Gönüllüleri Vakfı. 

►Anne Bilinçlendirme Kampanyası: 20. yaşını dolduran ve Prima markası altında yürütülen proje kapsamında hamile veya yeni doğum yapmış annelere hijyen ve bebek bakımı konusunda bilgilendirme yapılıyor. Ulaşılan anne sayısı 20 milyon olmuş. 

►Mobil Klinik: Öncelik doğu bölgesi olmak üzere, Türkiye genelinde dolaşan anne-bebek kliniği, çocukları muayene ediyor. Mobil klinik geçen sene doğuda 13 ile ulaşmış. Şu sıralar İstanbul ve çevresinde hizmet veriyor. 

► Ağız ve Diş Sağlığı Programı: Birinci yılını dolduran program, Türk Dişhekimleri Birliği ile birlikte yürütülüyor. Ağız sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı hedefl eyen program kapsamında bir senede 500 bin kişiye ulaşılmış. Bu arada P&G, Orkid markası ile Kadın Voleybol Milli Takım Sponsorluğu; Head & Shoulders markası ile FIBA Resmi Sponsorluğu gibi önemli spor faaliyetlerine de destek veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir