Beyoğlu'nda "Antika Festivali" var

Antikanın kokusunu Beyoğlu'nda tutkunlarıyla buluşturmayı hedefleyen 4. Beyoğlu Antika Festivali Taksim Meydanı'nda kurulan etkinlik alanında sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antikanın kokusunu Beyoğlu'nda tutkunlarıyla buluşturmayı hedefleyen 4. Beyoğlu Antika Festivali Taksim Meydanı'nda kurulan etkinlik alanında sürüyor. Festivalin açılışı, klasik otomobillerle Galatasaray Meydanı'ndan başlayarak Taksim Meydanı'nda son bulan bir kortejle gerçekleştirildi. Açılış programında Erhan Güleryüz bir konser verdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, açılışta yaptığı konuşmada Beyoğlu'nun kültürün, sanatın, mimarinin ve estetiğinin bulunduğu bir yer olduğunu belirterek "Beyoğlu Belediyesi'nin birinci vizyonu kendisine emanet edilmiş tarihi mirası korumak, kollamak ve geleceğe aktarmaktır. Bu bilinçle birçok iş yapıyoruz. Burada tarihi mekânları restore ediyoruz, onları hayata katıyoruz. Beyoğlu'nda bu güne kadar 5 bin bina restore edildi" dedi.

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu'na yakışan

Demircan, Antika Festivali'nin kültür mirası acısından özel bir öneme sahip olduğunu da ifade ederek "Antika Festivali daha taşınabilir küçük objelerinin, eşyaların el değiştiği bir sanat alanı. Festivali Beyoğlu'nun orta noktasında meraklıların ilgisine sunuyoruz. Bu alanda 6 ay etkinliğimiz var. Bu etkinliklerde kültür-sanatın bir çok disiplini var. Müzik var, sohbet var, kitap var. Beyoğlu'na da yakışan da budur zaten. Biz bu etkinlikleri insanların ilgisini sunuyoruz. Buraya gelen sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

35 antikacı

35 antikacının yer aldığı festivalde, Osmanlı döneminden kalma eserlerden klasik otomobillere kadar binlerce antika vatandaşların beğenisine sunuldu. Festival kapsamında "Osmanlı ve Anadolu Giysileri Sergisi" de açıldı. 9 Eylül'e kadar sürecek festivalde söyleşiler, eski mobilya restorasyonuyla ilgili altın varak ve gomalak işlerinin canlı uygulamaları, antikanın tüm alanlarında en geniş sanatsal etkinlikler yer alacak. Vatandaşlar festival boyunca her gün düzenlenecek olan müzik dinletileri, söyleşiler ve mezatlara katılabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir