Biliyor musunuz?

Ranchero'daki Meksika usulü vegan fajitayı; Azucar'daki Latin rüzgârını; Artisanal ‘Pâtisserie ve Fırıncılık' festivalini; The Populist'teki tütsülenmiş lezzetleri; Taksim Metro girişindeki yeni sanat merkezini biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ranchero'daki Meksika usulü vegan fajitayı…

Ranchero, vegan misafirlerine beslenme tarzlarından ve damak tadından taviz vermeden rahatlıkla tüketebilecekleri özel lezzetler sunmayı hedefliyor.

Bu amaçla, Meksika'nın klasik yemeği fajita içerisinde hiçbir et ürünü ve hayvansal gıda olmadan karamelize soğan, renkli biberler, bitkisel yağ, sarımsak püre, dağ kekiği, kimyon, isli paprika ve kişniş ile sotelenen mantarlardan hazırlanarak yanında özel soslar ve el yapımı mısır tortillası eşliğinde servis ediliyor.

Azucar'daki Latin rüzgârını…

Tümüyle latin konseptiyle dekore edilen Azuca'nın işletmecisi Venezuelalı Yhonys Mercedes. Yiyecek ve içecek menüsünü ise Güney Amerika lezzetleriyle yine Venezuellalı şeften. Mekânın eğlencesinden sorumlu DJ'leri ise Colombiya ve Küba'dan… Mekânda yemek servisi 23.30 da sona eriyor

Artisanal ‘Pâtisserie ve Fırıncılık' festivalini…

Fransa'nın tatlı ve patisserie kültürünün Türkiye'deki profesyonel temsilcileri ve bu kültürün sevenleriyle buluşacağı 'Journée Pâtisserie et Boulangerie' Renault ana partnerliğinde 8 Aralık'ta Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleşiyor. Festivalde müzik, yeme-içme ve eğlence her şey sınırsız! Saat 14.00'da kapılarını açacak olan festival, 18.30'da başlayacak after party ile saat 20.00'de son bulacak.

The Populist'teki tütsülenmiş lezzetleri…

The Populist'in smoker fırınında tütsüleme yöntemiyle hazırlanan menüsünde tütsülenmiş kırmızı ve beyaz et seçenekleri bulunuyor. On saat boyunca tütsülenerek pişirilen dilim brisket, tercihe göre tütsülenmiş tavuk eti veya brisket ile hazırlanan Populist nachos ve dana Frankfurter sosis bu yemekler arasında. Tütsü aromalı kırmızı ve beyaz et seçenekleri ana yemekler dışında Asya usulü tavuk salatası ve brisket et salatası gibi salata çeşitlerinin de ana malzemesi oluyor. Menünün lezzetleri arasında tütsülenmiş dana kaburga ve 2-3 kişilik olarak hazırlanan tütsülenmiş kuzu kafes de bulunuyor.

Taksim Metro girişindeki yeni sanat merkezini…

Taksim Sanat merkezi, Taksim Meydanı Metro girişinde açıldı. İstanbul'un yeni sanat mekânının açılışı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner, Resmemaneti sergisi küratörü Mehmet Lütfi Şen, sanatçılar, sanatseverlerin katılımlarıyla gerçekleşti. “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” seçkisi ile birlikte Sezer Tansug'un Geleneksel Kültüre Çağdaş Yorum '66 Kare' çalışmasının sergilendiği merkezin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok "Resmemaneti" sergisinin uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu söyledi. Kültür AŞ Genel Müdürü Kemal Kaptaner de konuşmasında Taksim Metro girişindeki eski İstanbul Kitapçısı'nın "Taksim Sanat" adıyla yeni bir sanat merkezine dönüştürüldüğünü belirterek, “Kültür AŞ olarak burada bir kitap kafemiz ve arka tarafında bir galerimiz vardı. Bir tadilat ve dekorasyon değişikliği yaparak gerek metroya girip çıkanların, gerek kitap kafeye gelenlerin sanat galerisini daha rahat algılayacağı şekilde geniş ve ferah bir alan oluşturduk. İstanbulluların ve tüm sanatseverlerin hizmetine sunuyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir