Biliyor musunuz?

Unilever Türkiye'de Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Seçkin'in atandığını; Konya'daki Albaraka Türk hat ve tezhip sergisini; GaleriDeniz'deki sokak hayvanları yararına sergiyi; Pilevneli Mecidiyeköy'ün kapılarını açtığını biliyor musunuz?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Unilever Türkiye'de Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Seçkin'in atandığını…

Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Harm Goossens'ın yerine Dondurma, İçecek ve Gıda Kategorilerinden Sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Mustafa Seçkin atandı.

28 yıldır Unilever bünyesinde yurt içi ve yurt dışında önemli sorumluluklar üstlenen; son dönemde Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Bölgesi'nde sorumlu olan Mustafa Seçkin, 2016 yılından bu yana Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürüyor. Yeni dönemde Seçkin'den boşalan koltuğa ise halen Unilever Orta Asya ve İran Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Özgür Kölükfakı oturacak. Mustafa Seçkin, yeni görevine 1 Ocak tarihi itibarıyla başlayacak.

Konya'daki Albaraka Türk hat ve tezhip sergisini…

Yüzyıllardır süregelen hat sanatını yaşatmak ve bu alanda çalışan sanatçıları destekleme hedefiyle yola çıkan Albaraka Türk'ün kültür sanat etkinliklerinden biri olan 'Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi'nin bu yılki son durağı Konya oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Konya Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ ve çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katılımıyla Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen sergi, bu akşama kadar kadar Şeb-i Arus Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen binlerce ziyaretçiyi ağırlayacak. Açılış töreninde konuşan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ, banka koleksiyonunda bulunan en değerli hat ve tezhip eserlerini bir gönül şehri Konya'daki sanatseverlerle buluşturmuş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Hasan Altundağ, 'Albaraka Hat Koleksiyonu, 2005 yılından bu yana üç yılda bir düzenlediğimiz Albaraka Uluslararası Hat Yarışması'na katılan çok değerli hattatlarımızın eserlerinden seçilen önemli bir koleksiyondur. Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi'ndeki eserler sadece Hat Koleksiyonumuzdan oluşmuyor, sergilenen eserler arasında Klasik Türk Sanatlarının en eski ve en özel dallarından biri olan tezhip eserleri de sergimizde sanatseverlerle buluşuyor" dedi.

GaleriDeniz'deki sokak hayvanları yararına sergiyi…

DenizBank, bu kez sokak hayvanlarının korunup kollanmasına dair bilinç oluşturmak hedefiyle bir projeye katkı sağladı. Banka, bünyesinde sergi alanı olarak hizmet veren GaleriDeniz'de Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle heykel sanatçısı Özge Günaydın'ın Ecrin sergisine ev sahipliği yapıyor. Serginin geliri, sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve bakım ihtiyaçlarının karşılanacağı; aynı zamanda müze, botanik bahçe ve piknik alanları gibi farklı imkanlar aracılığıyla her yaştan insanın hayvanlar ile iletişim kurabileceği bir yaşam alanı olarak tasarlanan Ecrin Yaşam Merkezi'ni oluşturmak için Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne (NEYAD) bağışlanacak.

Sergi açılışında konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş 'İnsan nüfusunun hızla çoğaldığına tanıklık ettiğimiz bu dönemde, dünyamızı paylaştığımız diğer canlıların sayısı ne yazık ki azalıyor. Bir yanda türlerin varlığı ve doğal hayatın dengesi tehlike altına girerken, diğer yanda çevremizdeki sessiz dostlarımız olan sokak hayvanlarının barınabileceği, korunabileceği alanlar giderek daralıyor. Bugün yaşam alanımızı paylaştığımız evcil hayvan sayısı, aslında bir gelişmişlik endeksi. Zira ekonomik gelişimin yanına kültürel gelişim ve insani değerleri eklemediğimiz yerde gelişmişlikten bahsedemiyoruz. Biz de topluma ve doğal çevreye duyarlı yaklaşımı faaliyetlerinin merkezine koyan bir kurum olarak tarıma, spora, sanata, eğitime sahip çıktığımız gibi hayvan haklarına sahip çıkmayı da görev biliyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, gelirleri sokak hayvanlarının barınma, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının karşılanacağı bir yaşam merkezine aktarılacak Ecrin sergisine ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Pilevneli Mecidiyeköy'ün kapılarını açtığını…

Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir sergileme alanına sahip olan Pilevneli Mecidiyeköy, Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yerinde açıldı. 'Fabrika'da: 10 Sanatçı / 10 Bireysel Pratik" adlı sergi, 10 sanatçının kişisel sanat pratiğini gözler önüne serdiği işlerin toplamından oluşuyor. Sergide Refik Anadol, Hans Op de Beeck, Daniel Firman, Arik Levy, Tony Matelli, Ida Tursic&Wilfried Mille, Youssef Nabil, Şener Özmen, Jean Pigozzi ve Erdoğan Zümrütoğlu'nun işleri yer alıyor. Murat Pilevneli serginin vizyonunu anlatırken 'Pilevneli Mecidiyeköy'ü sadece bir sanat galerisine tahsis edilmiş̧ bir mekân olarak düşünmemek gerekiyor. Ben sen demeden ‘Biz' bilinciyle plastik sanatlardan modaya, tasarımdan performans sanatlarına, sanatın farklı alanlarını barındıran şehrin sürekli yaşayan sanat merkezini oluşturmayı hedefliyoruz" diyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir