"Geleceği duymaya hazır mısınız?!"

Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin günümüzün en önemli kavramlarından biri haline gelen "dijital dönüşümü" desteklemek üzere oluşturduğu Digi.louge platformu, 13 Eylül itibarıyla yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zorlu Holding ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin "Gelecek Anlatıcıları (Future Tellers)" isimli sergisi, 12 katılımcıya ait çizim, heykel, kod, metin, film ve karma medya enstalasyonlarından oluşan eserlerle gelecek kavramı üzerine düşünmeye yöneltiyor ve gelecek gerçeklikleri üretebilecek teknolojik unsurlara odaklanıyor.

Sanatçı ve farklı disiplinlerden katılımcıların, birer hikâye anlatıcısı olarak konumlandırıldığı sergide yer alan her eser, teknolojik gelişmelere dair içselleştirilmiş algıların ve bunlara verilen tepkinin birer sonucu olarak doğmasıyla da günümüz teknolojisinin gelecekteki yerinin düşünülmesini veya hayal edilmesini sağlamayı hedefliyor. Yeni teknolojilerin ve icatların bilimkurgu eserlerinden ortaya çıkarak gerçeklik kazanmasını sorgulayan "Gelecek Anlatıcıları (Future Tellers)", "İnsan ırkı gelecekte nerede olacak ve nasıl değişecek?" sorusuna her ziyaretçinin kendi hayal dünyasıyla cevap bulmasına imkân tanımayı amaçlıyor.

Hangi sanatçılar katılıyor

13 Eylül'de başlayacak olan "Gelecek Anlatıcıları (Future Tellers) sergisinde Candaş Şişman, Pınar Yoldaş, Onur Sönmez, Elif Demirci, Joanie LeMercier & Ali Demirel, Alper Derin Boğaz, Elif Ayıter, Özge Ejder, Selçuk Artut, Alp Güneysel ve Eren Başbuğ'un çalışmaları yer alıyor. 

Sergide, etkileyici animasyon çalışmalarıyla adından söz ettiren Candaş Şişman'ın özel olarak hazırladığı "Transition" isimli kinetik enstalasyonu ve disiplinler arası sanatçı, araştırmacı Pınar Yoldaş'ın "A. I KITTY" isimli kediye ait 3D video enstalasyonu Türkiye'de ilk kez Digi.logue Space'de izleyiciyle buluşuyor.

Ziyaretçilerle bir araya gelecek diğer eserler arasında ise, Ali M. Demirel ve Joanie Lemercier'in alışılmışın dışında teknikler kullanarak ürettikleri "Landforms/Rockforms" isimli eseri, Datafobik ismiyle bilinen Elif Demirci'nin Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'tan ilham alarak hazırladığı "Adventures of Elon Musk" adlı çizgi romanı bulunuyor.

Alp Güneysel ise sergide "Two Phd's Talking to Each Other" adını verdiği, şimdiye kadar bilgisayarlarla yapılmış 5 bin adet araştırma yazısının sohbet formatına dökülmüş çalışması ve "Pencere" isimli görüntülü eseriyle her ziyaretçiye, zihinlerinde oluşturacağı farklı bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

30 Ekim'e kadar sürüyor

30 Ekim'e kadar sürecek olan sergide teknolojinin insan hayatındaki etkileri ve değerlerinin farklı bir bakış açısıyla sunulması amaçlanıyor, bunun için de metodoloji olarak felsefeyi kullanılıyor. Bu kapsamda, "Gelecek Anlatıcıları (Future Tellers)", 28 Eylül'de Zorlu PSM içinde yer alan Drama Sahnesi'nde aynı başlıkla, teknoloji ve sanat alanında alanında bilinen yerli ve yabancı konukları ağırlayacağı bir ücretsiz zirve de düzenlenecek.