Lombardia bölgesi yemekleri Da Mario'da

Da Mario, İtalya'nın farklı bölgelerine ait geleneksel yemeklerden oluşan özel mönüler sunmaya devam ediyor. İtalyan lezzetlerini sevenler için bu kez Milano'nun da içinde yer aldığı Lombardiya bölgesine özgü mönü hazırlanmış.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Da Mario, normal mönüsünün dışında İtalya'nın farklı bölgelerine ait geleneksel yemeklerden oluşan özel mönüleri de misafirlerine sunmaya devam ediyor. Restoranda bu kez Temmuz ayı ortasına kadar Milano'nun da içinde yer aldığı Lombardiya bölgesine özgü mönü servis ediliyor.

Kuzey Batı İtalya'da Alpler ve Po nehri vadisi arasında yer alan Lombardiya'nın mutfağı, zeytinyağı ve yeşil zeytin gibi İtalyan mutfağının klasik tatları yerine et ve tereyağı ağırlıklı bir pişirme kültürüne sahip.

Milano'nun geleneksel yemeği

Da Mario'nun "Sapori Della Lombardia" mönüsünün öne çıkan lezzetleri arasında Milano'nun geleneksel et yemeklerinden biri olan, geleneksel pişirme şekliyle hazırlanarak safranlı risotto ile birlikte servis edilen dana inciği (ossobuco) yer alıyor. Milano usulü panelenmiş dülger balığı, enginar ve domatesli ve parmesan peynirli Milano usulü işkembe yahni mönüde yer alan diğer lezzetlerden bazıları.

‘Gorgonzola' ve ağırlıklı olarak Lombardiya'da üretilen yumuşak sofra peyniri ‘Taleggio' gibi bölgeye özel peynirlerle hazırlanan sunumların yer aldığı Sapori Della Lombardia mönüsünde bulunan diğer lezzetler şunlar:

Kuşkonmaz krep ve gorgonzola flan (asparagi con crespella e sformatino di gorgonzola), hodan otlu risotto, taleggio fondü, uykuluk ve limon kekiği (risotto alla borragine, crema di taleggio, animelle al timo e limone), bademli ve ananas kremalı tart, ananas sorbe (torta sbrisolona all'ananas)…