Sabah kahvaltısında seçenek bol...

Adana’da ciğerle de sabah kahvaltısı yapılır, kelle paçayla da börekle de... Benim için iki börekçi vardır, birisi seyyardır, el arabasıyla sabahın altısında gelir, 8’e kadar onlarca tepsi bitirir; diğerinin dükkânına saat 19.00 gibi gidersiniz...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana’da ciğerle de sabah kahvaltısı yapılır, kelle paçayla da börekle de... Bu kez börek denedim... Börekçi Rıza ve börekçi Levent’inkileri tatmanızı öneririm. Levent, el arabasıyla sabahın altısında gelir, 8’e kadar onlarca tepsi börek satar; diğerinin dükkânına akşam saat 19.00 gibi gidersiniz, neredeyse sabaha kadar açıktır. Önlerinde kuyruklar oluşan bu iki börekçinin peynirli ve kıymalı börekleri mutlaka tadılması gereken Adana lezzetleri.

Karşıyaka Sanayi Çarşısı’ndaki bir köşe başında konuşlanmış olan seyyar Levent Börekçi demek “çıtırtı” demek... Böreğin Trakya kaşarı ile beyaz peynir karışımı içi hafif dışarı taşıyor; üstü nar gibi kızarmış, ısırınca çatırdıyor... Ve en geç saat 08.00’de onlarca tepsi bitiyor. Kıymalı olan da çok güzel, ama peynirlisi daha çok tercih ediliyor.

Börekçi Rıza’nın kalitesi de ondan farklı değil, oraya gece gidiyor, yemeği böreklerle cilalıyorsunuz!

Bir başka kahvaltı durağı Kazım Büfe. Kazım Büfe’nin en ünlü içeceği ise muzlu süt. Bici biciyi anımsatan bir yöntemle, buzlu buzlu içiyorsunuz... Tabii yine önünde kuyruk var...Adanalılar bunu içebilmek için dakikalarca kuyrukta beklemeye razı.

Yalnızca Pazar günleri gerek Küçük Saat, gerek Büyük Saat civarında sabah 5’ten itibaren servis vermeye başlayan seyyar ciğerciler de yine iyi bir kahvaltı alternatifi.

Sabah kahvaltısı böyle, geceler ise yine seyyar satıcılarda şırdan yiyerek sona eriyor...