Bilgiyi somut ticari değere dönüştürüyoruz

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Teknokent’in kuluçka birimi, rahat çalışma ortamı ve uzman desteği sunarak ihtiyaç duydukları her konuda girişimcilere katkı sağladığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


PROF. DR. ALİM YILDIZ - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü

Cumhuriyet Üniversitesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin ekonomiye ve gelişmişliğe etkisinin bilinciyle hareket ederek Cumhuriyet Teknokent’e kayda değer önem verdik. Akademisyen, sanayici ve genç girişimcilerimize eğitim ve seminerler düzenleyerek Ar-Ge ve tasarım, yenilikçilik, marka yönetimi ve devletin sağladığı maddi destekleri anlatma imkânı bulduk. Teknopark olarak bir yıl gibi kısa bir sürede yüzde 100 doluluğa ulaşarak önemli başarılara imza attık.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteğiyle yapımı devam eden ek binamız kısa vadede tamamlanacak. Bu bölümün bitmesiyle Cumhuriyet Teknopark’ın ufku daha da genişleyecek, gelen talepleri kolaylıkla karşılayacak, teknolojik ürün gamı geniş, ekonomiye katma değer sağlayan ve dünyaya teknoloji ihraç eden firmalara daha rahat çalışma ve işbirliği olanağı sunacak.

Cumhuriyet Teknokent’in temel amacı, başta üniversitemiz olmak üzere şehrimize, girişimcilere, akademisyen ve sanayicilerimize yol göstermek, katma değer sağlayacak Ar-Ge ve yenilikçi anlayış taşıyan teknolojik faaliyetlerin yolunu açmaktır. Yeni bir fikri olan fakat bu fikri geliştirecek uygun ortamı bulamayan genç girişimcilerimize Cumhuriyet Teknokent’in kapıları açık. Örneğin kuluçka birimi, rahat çalışma ortamı ve uzman desteği sunarak ihtiyaç duydukları her konuda girişimcilere katkı sağlıyor.

Gerek yurt genelinde gerekse Sivas’ta öne çıkan firmalarımıza hem kendilerini geliştirebilmeleri hem de Ar-Ge faaliyetlerinde destek olmak amacıyla alanında uzman akademisyenlerimizle hizmet veriyoruz. Bu sayede bir yandan sanayicilerimiz, bilimsel veriler ışığında ürün geliştirme imkanına kavuşurken, akademisyenlerimiz de bilgiyi somutlaştırarak, ticari değere dönüştürüyor.