BTSO'dan 32 bin öğrenciye 'gıda' eğitimi

Bu yıl Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde ilki gerçekleştirilen 'Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim' projesi kapsamında afiş ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (Dünya)

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen 'Güvenilir Gıda Tüketelim İsrafı Önleyelim' projesi kapsamında düzenlenen afiş ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. Bu yıl ikinci kez düzenlenen proje kapsamında 50 okulda 20 bin öğrenciye gıda güvenliği ve israf eğitimleri verildi. Proje kapsamında ayrıca afiş ve resim yarışması gerçekleştirildi. Orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada yaklaşık 100 proje yarıştı.

Ödül töreninde konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, proje ile gıda güvenliği ve israf konusunda toplumdaki farkındalığı artırmak istediklerini belirterek, "12. Meslek komitemizin de destekleriyle düzenlediğimiz proje kapsamında geçen yıl 100 okulda 12 bin öğrenciye ulaşmıştık. Bu yıl da 50 okulda 20 bin öğrenciye eğitim verdik. Çocuklarımız, gıda güvenliği ve israf konusunda önemli bilgiler edindi. Bundan sonraki süreçte de gönüllü elçi gibi çalışarak toplumsal farkındalığı artıracaklar" dedi.