"Demir fiyatlarındaki artış sektöre zarar vermeye başladı"

Demir fiyatlarındaki yükselişin geçici olmasını ümit ettiğini belirten KAYİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Kömürcü, "Belli bir zaman sonra demir fiyatlarının aşağıya doğru ineceğine inanıyorum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği (KAYİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Kömürcü, son 1 yılda demire yüzde 71 oranında zam geldiğini belirterek, inşaat sektörünün zor durumda olduğunu aktardı.

Demir üretiminde ülke olarak dünyada beşinci sıradayız diye konuşan Başkan Kömürcü, "Kendi ihtiyacımızın üzerinde demir üretiyoruz . 2017 yılı Mart aylarında demir fiyatları umulmadık bir şekilde artmaya başladı. Bu durum inşaat sektörünü menfi yönde etkilemeye başladı. Özel inşaat yapan üyelerimizin işleri durma noktasına geldi. Devletten taahhütle iş alan üyelerimiz fazlasıyla etkilenmeye ve çok büyük ölçekte zarar etmeye başladı. Geçen yılın Ağustos ayında demirin tonu bin 400 lirayken 2017 yılının Ağustos ayında ise 2 bin 390 lira oldu. Buradaki artış yüzde 71 civarında. Enflasyonun yüzde 10 civarında olması öngörülen ülkede demir artışının yüzde 71 olmaması gerek" diye söyledi. Demir fiyatlarındaki yükselişin geçici olmasını ümit ettiğini belirten Kömürcü, "Belli bir zaman sonra demir fiyatlarının aşağıya doğru ineceğine inanıyorum. Fakat inşaat mevsimi Kayseri ve civarında 2 ay sonra biteceğinden dolayı bu sezon kayıp bir sezon olacak" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir