Demirkaya Holding, 20 ürün için Ar-Ge çalışması yürütüyor

Katma değeri yüksek üretim için Ar-Ge'ye ağırlık verdiklerine işaret eden Demirkaya Holding CEO'su Necmettin Baktır, Kayseri’nin özel sektördeki ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Elektrik kabloları, çelik halat, mobilya, ilaç ve yenilenebilir enerji alanlarında yatırımları bulunan Demiryaka Holding, 20 yeni ürün için Ar-Ge çalışması sürdürüyor. Katma değeri yüksek üretim için Ar-Ge'ye ağırlık verdiklerine işaret eden Demirkaya Holding CEO'su Necmettin Baktır, Kayseri’nin özel sektördeki ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını belirtti. “Kayseri’nin ikinci, özel sektörün ilk Ar-Ge merkezini 25 Ocak tarihi itibarıyla resmi olarak kurduk. Holding bünyesinde süreklilik arz eden Ar-Ge çalışmalarımızı böylece resmi bir zeminde, mevzuata uygun bir disiplin içinde artırarak devam ettireceğiz” dedi. 2016 yılında başladıkları yatırımlarda son aşamaya geldiklerini aktaran Baktır, fabrika inşaatlarının tamamlandığını, makine parkı montajlarının da tamamlanmak üzere olduğunu aktardı. Baktır, “Ülke ekonomisine ve istikrarına olan güvenimizi hiçbir zaman kaybetmediğimiz için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ettik. Ayrıca, 200 kişi istihdam edeceğiz ve istihdamda önceliğimiz, Ar-Ge merkezimiz için katma değeri yükseltecek iş gücünü bünyemize katmak olacak” diye konuştu.

Holding,satış gelirlerinde bu yıl yüzde 20 artış öngörüyor

İSO Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listelerinde Has Çelik Kablo, Metal Matris, Coreal ve Has Çelik Halat olarak toplam dört şirket ile yer alan Demiryaka Holding; satış gelirinin yüzde 40’ını 65 ülkeye gerçekleştirdiği ihracattan sağlıyor. Faaliyetleri sonucu 2016 yılında 1,2 milyar TL’lik satış gelirine ulaşan holding şirketleri, 2017 yılında satış gelirlerinde yüzde 20’lik artış öngörüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir