Hedef 10 yılda 90 milyar TL tasarruf

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Bireysel Emeklilik Sistemi’yle de 10 yılda 90 milyar TL’lik bir tasarrufu hedeflediklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, iş dünyası ile olan ilk buluşmasını Bursa’ya gerçekleştirdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde sanayi bölgelerinin temsilcileri ve iş adamları ile bir araya gelen Özlü, “Sanayicilerimizin talepleri Üretim Reform Paketi’nde yer alacak” dedi.

Bursa’nın 22 sanayi bölgesi ve üretim altyapısı ile diğer şehirlerden farklı bir yapıda olduğunu söyleyen Özlü, ülke olarak 15 Temmuz’da çok önemli bir demokrasi testinden geçildiğini yabancıların da bu süreçte Türkiye’yi şaşırarak izlediklerini dile getirdi. Bakan Özlü, “Tankların yollarda olduğu, helikopterlerin milletine kurşun yağdırdığı görüntüleri izlediler. Bu durum Türkiye için hiç hoş bir görüntü olmadı. Bizler bu algıyı düzeltmek zorundayız. Gerçek Türkiye’nin 16 Temmuz’dan itibaren yeniden işine odaklandığını, fırınlarını, pastanelerini açtığını anlatmalıyız” ifadelerini kullandı. Özlü, “Bu dönemde üzerinde durduğumuz en önemli konuların başında Üretim Reform Paketi geliyor. Bu paketle üretimin önündeki engelleri kaldırmayı, Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak yatırımların yolunu açmayı hedefliyoruz. Bursa iş dünyasının talepleri de bu reform paketinde yer alacak” diye konuştu. Ar-Ge Reform Paketi’nin 2’inci dokümanı olan yönetmeliklerin hazırlandığını bildiren Özlü, Meclis’e gönderdikleri Bireysel Emeklilik Sistemi’yle de 10 yılda 90 milyar TL’lik bir tasarrufu hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

TÜBİTAK’tan 167 kişi görevden alındı

Bakan Faruk Özlü, Bakanlığa bağlı kurumlarda açığa alınmaların devam edeceğini belirterek, “2011-2013 yılları arasında TÜBİTAK’a bin 700 kişiyi göreve almışlar. TÜBİTAK’ın toplam personel sayısının yaklaşık yarısı bu iki yılda alınmış. Dün itibari ile 139 kişiyi çıkardık. Bu arada 28 istifa oldu. Dün itibariyle toplam 167 ayrılma oldu TÜBİTAK’tan. Bakanlık olarak olaylar başladıktan hemen sonra 560 çalışanı açığa almıştık bunlardan da 63 kişiyi devletten tamamen çıkardık. KOSGEB’den de 47 kişiyi uzaklaştırdık, devletten tamamen çıkardık” açıklamasını yaptı.

“Hedeflerimize ulaşacağız”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da, FETÖ’nün hain saldırısına tepki gösteren ilk Oda olduklarını belirterek, “Dünya ekonomileri arasında 27’nci sıradan 17’nci sıraya yükseldik. Önümüzde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefimiz var. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda 79 milyon vatan evladı, artık çok daha azimli ve kararlı” diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir