"İnsanımıza, sanayicimize, çalışanımıza güveniyorum"

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından her ay farklı konu ve konukların katılımıyla düzenlenen Müstakil Düşünceler Konferansı’na konuk oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) ve Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi tarafından her ay farklı konu ve konukların katılımıyla düzenlenen Müstakil Düşünceler Konferansı’na konuk oldu.

Durmaz, “Bursa sanayisinin durumu ve Durmazlar Holding çalışmaları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. BOSB’daki tüketim oranlarından örnekler vererek konuşmasına başlayan Hüseyin Durmaz, “OSB’de 2016’da elektrik tüketiminde yüzde 8, doğalgazda yüzde 4 artış var. Yani bu demek oluyor ki sanayide çarklar dönüyor” dedi. İhracat ve üretim odaklı çalışmanın önemine değinen Durmaz, “Biliyorsunuz 2023 hedeflerimiz var. Bütün üreticilerimiz bu hedefler doğrultusunda çalışmalıdır. Uzak hedeflere koşmalıyız. Mesela 500 milyar dolarlık hedefimizin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 20’si yani 100 milyar doları makine ve aksamlarında hedeflenmiştir. Gelişmiş ülkeler bunu başarmış olduğuna göre Türkiye’mizin, güzide ülkemizin de bunu başarmaması için önünde hiçbir engel yoktur” ifadelerini kullandı.

Durmazlar Makine olarak, uzaya gönderilen mekiklerin etrafında bulunan yuvarlak hidrojen depolarını yaptıklarını hatırlatan Hüseyin Durmaz, “Biz artık uçağı yapıp bir an önce büyütebiliriz. Biliyorsunuz Bursa’da bir arkadaşımız uçak üretmeye başladı. En azından Avrupa’da da olsa bir firması var. Yarın öbür gün o uçak fabrikası buraya gelecek. O arada da diğer sektörler durmayacak. Gelişmiş ülkeler Mars’ta demir arıyorlar, bizim de gitmemiz lazım” şeklinde konuştu. 2017’nin çok daha iyi geçeceğine inandığını belirten Hüseyin Durmaz, “Hem üzüntülerimiz, hem sıkıntılarımız var ama böyle güzel bir ülkenin insanı tankların önüne yatıyorsa, vicdanlı, merhametli, cesur yürekli insanımız varsa, ben 2017’nin çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. İnsanımıza, sanayicimize, çalışanımıza güveniyorum” dedi. Programın sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, günün anısına Hüseyin Durmaz’a bir teşekkür plaketi takdim etti.