Melek yatırımcılar Erciyes Teknopark'ta bir araya geldi

Toplantıda melek yatırımcılık kavramı ve gelişim süreci, melek yatırımcı olmanın kazanımları, girişimciler ile yatırım sonrası süreçlerin yönetimi gibi konular masaya yatırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Melek yatırımcılık ekosisteminin canlandırılması ve teknoloji tabanlı girişimcilerin maddi olarak desteklenmesi amacıyla Erciyes Teknopark AŞ tarafından kurulan "ERBAN-Erciyes Melek Yatırımcılar Ağı" Erciyes Teknopark'ta buluştu. Kayseri'nin ilk akredite melek yatırımcı ağı olan ERBAN'ın düzenlediği toplantıya Şirket Ortağım Yatırım Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan da katıldı. Toplantıda melek yatırımcılık kavramı ve gelişim süreci, melek yatırımcı olmanın kazanımları, girişimciler ile yatırım sonrası süreçlerin yönetimi gibi konular masaya yatırıldı.

ERBAN hakkında bilgi veren Erciyes Teknopark A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz şunları söyledi:

"Sektör kısıtlaması olmaksızın katma değeri yüksek, yenilikçi iş fikirlerine yatırım arayan girişimcilere, bünyesinde yer alan yatırımcılar tarafından fon sağlanması için hizmet veriyor. Şu an için Kayseri'de halihazırda 5 lisanslı melek yatırımcı bulunuyor. Yaklaşık 10 potansiyel melek yatırımcı adayı ile de BKY lisansı alarak ekosisteme destek olmaları konusunda görüşmeler devam ediyor. Özellikle Kayseri'de bulunan ve yeni yatırım alanları arayan tüm yatırımcıları, binalara değil dünya çapında ses getirecek ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak yeni iş alanlarına yatırım yapmak üzere ERBAN'a üye olmaya davet ediyoruz."