Özreels, kapasiteyi iki katına çıkarmayı hedefliyor

Özreels Ambalaj Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kaan Özdemir, "2018 yılı başında gerçekleştirmeyi planladığımız 3 milyon TL'lik makine yatırımıyla hem söz konusu büyümemiz hem de kapasitemiz artacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

KAYSERİ - Kablo ve iletken sektörüne ürettiği kablo ve çelik halat sevk makaralarıyla hizmet veren Özreels, kapasiteyi artırmaya odaklandı. Çelik halat üreticilerinin önde gelen tedarikçileri arasında yer aldıklarını belirten Özreels Ambalaj Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kaan Özdemir, ürün gamına ekledikleri ve huş ağacından elde ettikleri yeni ürün ile kapasite ve dayanıklılığı artırdıklarını söyledi. Ürün protföylerinde yüksek basınçlı ve nem oranlarına dayanıklı kontraplakdan oluşan kablo ve çelik halat sevk makaraları ile sandıklarının bulunduğunu aktaran Özdemir, yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları sonucu ürün portföylerini genişlettiklerini kaydetti.

Kablo ve çelik halat sevk makaralarındaki deformasyon ve dara ağırlıklarını göz önünde bulundurarak muhtelif boy ve çaplarda 150 kilogramdan bin 250 kilograma kadar taşıma kapasiteli ve 12 ila 24 aya kadar suya dayanabilen huş ağacından elde ettikleri yeni ürünü pazara sunduklarını bildiren Özdemir, "Söz konusu ürünü diğer makaralarla kıyasladığımızda yüzde 300 düşük dara ağırlığı ve yüzde 200 daha düşük ağaç kullanımına sahip. Pazara sunduğumuz yeni ürünle yıllık 5 bin 250 mektreküp üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca kırılmalara ve darbeye dayanıklı esnek kontraplak için de Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. KOSGEB tarafından onaylanan projeyi bu yılın ortalarında hayata geçirerek makine ve üretim kalitemizi iki katına çıkardık" dedi.

3 milyon TL makine yatırımı planlıyor

Özreels olarak Bursa İngöl'de 1988'de faaliyete başladıklarını hatırlatan Ozan Kaan Özdemir, söz konusu dönemde inşaat sektörüne elektrik tesisatı hizmeti verdiklerini, 2002 yılı itibarıyla da kablo sektöründe kullanılan sevk makaraları üretimine başladıklarını aktardı. 2014 yılında şirketi Bursa'dan Kayseri'ye taşıdıklarını anlatan Özdemir, "Toplamda 10 bin metrekare üretim alanımızda 43 kişi istihdam ediyoruz. Daha çok dolaylı olarak ihracat yapıyoruz. Tedarikçisi olduğumuz 11 kablo ve çelik halat firmasının ihracatı var. Üretimin yüzde 3'ü yurtdışına, yüzde 97'sini ise iç pazara sunuyoruz. Firma olarak 2016 yılında önceki yıllara oranla makine parkında ve ciroda kayda değer bir büyüme yakaladık. 2018 yılı başında gerçekleştirmeyi planladığımız 3 milyon TL'lik makine yatırımıyla hem söz konusu büyümemiz hem de kapasitemiz artacak" şeklinde konuştu.