Çelik dövmecileri Antalya'da buluştu

Inductotherm Group Türkiye ile Uddeholm işbirliğinde organize edilen "Çelik Dövme Teknolojilerinde Gelişmeler Semineri" Antalya Belek'te bulunan Crystal Tat Beach Golf Resort'te gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZKAN

ANTALYA - Çelik dövme sektörünün geleceği ve problemleriyle ilgili konuların anlatıldığı seminerde, Uddeholm Türkiye Direktörü Dr. Aziz Hatman, Uddeholm Global Satış Direktörü Rolf Stalberg, Böhler Uddeholm Genel Müdürü Önder Yücel, Inductotherm Genel Müdürü Levend Otsurkarcı ve Inductotherm Satış Müdürü Sebahattin Özen'in yanında 100 firmadan yaklaşık 150 dövmeci bir araya geldi. Seminerde "Kalıp çeliğinin kalitesini ne belirler?", "Dövmede performans artırıcı gelişmeler", "İndüksiyon ısıtmanın avantajları" gibi konular anlatıldı. 

Sektörün üretim ve teknik bölümünde yer alan sıcak dövmecilerin bu buluşmasının Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken Uddeholm Türkiye Direktörü Dr. Aziz Hatman, "Gerçekleştirdiğimiz organizasyondaki amacımız Türkiye'deki bütün sıcak dövmecileri bir araya getirmekti. İşin teknik ve üretim kısmında ağırlıklı olan yaklaşık 150 kadar dövmeciyi burada buluşturduk. Türkiye tarihinde daha önce yaşanmadı. Buradaki dövmeciler, dövmehanelerden ve kalıphanelerden geliyor. Aramızda bazı satın almacı arkadaşlarımız aramızda" dedi.

Dr. Aziz Hatman, seminerde önemli sunuşlardan birinin Toyota Polonya'nın kalıplardan sorumlu mühendisi Wojciech Wesolowski'nin "Sıcak dövme kalıplarında performans artırıcı gelişmeler" konusunu anlattığını ve Uddeholm ile yapılan işbirliklerinden örnekler verdiğini kaydetti. Toyota'nın problemlere karşı geliştirmiş olduğu bazı çözümleri buradaki dövmecilerle paylaşmasının Türkiye'deki sektör açısından verimli olacağını açıkladı.

Bu organizasyonla dövme sektörünün çok sayıda kritik probleminin olduğu noktayı tartışmayı amaçladıklarını anlatan Dr. Aziz Hatman, şöyle konuştu: "Her firma kendi içinde problem çözmeyi çalışıyor ama biz burada farklı deneyimleri bir araya getirim farklı çözümleri paylaşmayı hedefliyoruz. Özellikle yurtdışından gelen arkadaşlarımız bize kendi uygulamış oldukları çözümleri ve yaşadıkları problemleri anlattı. Şu an çok sayıda firma benzer problemleri yaşıyor. Bu da, Türkiye'deki dövme sektörünün daha rekabetçi hale gelebilmesi yani daha verimli çalışabilmesi açısından önemli."

Bu konularda ilginizi çekebilir