Aviva Sigorta, artık EMF Capital Partners'ın

Aviva Plc, Türkiye'deki elementer sigortacılık şirketi olan Aviva Sigorta'yı, EMF Capital Partners'a sattı. Açıklamada AvivaSA'nın bu anlaşmadan etkilenmeyeceği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uzun zamandır satışı gündemde olan ve Türkiye'de bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen İngiliz sigorta devi Aviva, Türkiye'deki şirketini EMF Capital Partners Ltd. (“EMF”)  liderliğindeki girişim sermaye ortaklığına sattığını duyurdu.

Aviva'dan yapılan açıklamada, "Bu anlaşma, Aviva’nın lider olduğu ve cazip gelir elde edebileceği alanlara odaklanma stratejisinin bir parçasıdır.

EMF Capital Partners, gelişen pazarlarda sigorta hizmetlerine odaklanmış bir girişim sermaye yönetim şirketidir. Merkezi Londra’da bulunan EMF’nin İstanbul ve Moskova’da temsilcilikleri bulunmaktadır.

EMF'nin Birleşik Krallık'taki iştiraki olan EMF Capital Limited,  Financial Conduct Authority tarafından yetkilendirilmiş ve finansal otorite regülasyonlarına tabi bir şirkettir" denildi. 

EMF Capital Partners’ın CEO’su Peter Lovas, anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada ise, “Aviva Sigorta alımı açıklaması bizim için oldukça heyecan verici, bu anlaşma, EMF Türkiye stratejisinin ana adımlarından biridir. Aviva Sigorta yönetimi ve çalışanları ile Türkiye’de kuvvetli bir elementer şirketi inşa etmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

Ödenmiş sermayesi 150 milyon lira olan Aviva'da, Aviva International Holdings yüzde 98.66 paya sahip. Şirketin yüzde 1.34 hissesi ise diğer hissedarların elinde bulunuyor.

AvivaSA etkilenmeyecek

Öte yandan açıklamada, Aviva’nın Türkiye’deki hayat ve emeklilik şirketi, AvivaSA'nın bu anlaşmadan etkilenmeyeceği, AvivaSA grubun büyüyen önemli şirket  olduğu ve Aviva’nın gelecekte de gelir getireceğini düşündüğü  ve Türkiye’nin de hayat ve emeklilik alanında önder şirketi olduğuna dikkat çekildi. 

İlgili anlaşmanın, yasal düzenlemeler gereği Hazine Müsteşarlığı, Rekabet Kurulu ve diğer yasal izinlere tabi olup sürecin 2014’ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir