“Çevresel bilinç ekonomik nedenlerle destekleniyor”

Islak hacim ekipmanları alanında 1984 yılından bu yana faaliyet gösteren ZMT Toros, teknolojinin çevre yararına kullanıldığı; kağıt kullanımını sıfırlayan, elektrik tüketimini azaltan ürünleri Türkiye pazarına getiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİDEM ERYAR ÜNLÜ

Islak hacim ekipmanları alanında 1984 yılından bu yana faaliyet gösteren Toros, havalimanı, AVM gibi kamuya açık alanlarda inşa edilen WC’ler, otel, hastane ve kamu kuruluşlarında çevreci ve ekolojik dengeyi koruyan ürünleriyle öne çıkıyor. 

ZMT Toros ekipmanları 4 ve 5 yıldızlı 50’den fazla otelde; Haliç Kongre Merkezi, Cemal Reşit Rey gibi önemli kongre merkezlerinde; 40’tan fazla hastanede; Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa Havaalanı gibi birçok havalimanında kullanılıyor. ZMT Toros Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Toros, “Deneyim ve bilincimizi doğal kaynaklara saygılı, enerji tasarrufu sağlayan ve performansı arttıran ileri teknoloji ürünlerinin ithalatına odakladık. Çevresel bilincin desteklenmesine, enerji ve doğal kaynakların tasarrufuna yönelik ürün ve modellere öncelik veriyoruz” diyor. Toros, çevreci ürünler hakkında şu bilgileri veriyor: 

Teknolojiyi çevre yararına kullanan ürünler 
"Teknolojiyi çevre yararına kullanması sebebiyle yeni nesil WC aksesuar ve el kurutma sistemlerinde ürünler üreten Fast Dry markasını Türkiye’ye getirdik. Kağıt kullanımını sıfırlaması, elektrik tüketimini azaltması ve üretim sırasında kullanılan sistem ve parçaların da çevre bilincine uygun şekilde geliştirilmesi bu ürünü tercih etmemize sebep oldu. 10-15 saniye içinde el kurutan jet motorlu ama 1000 W EcoFast ve 10-15 saniyede el kurutan Airblade Eco Mo, çevreci ürünlerimizden sadece ikisi. Fast Dry ürünlerinin tamamı ‘GreenSpec’ sertifikasyonuna sahip ve üretim yapan fabrikanın ISO140001 Çevre Sertifikasyonu bulunuyor.” 

Çevreci ürünlere olan ilginin son yıllarda arttığını söyleyen Toros, “Bu kapsamda ürünlerin kullanımı sırasında ve sonrasında kazançlı olması kadar ürünlerin hammaddelerine de dikkat ediliyor. Çevresel sebepler ile çelik üzeri krom kaplı makineler artık paslanmaz çelik malzemeden üretilip, arzu edilen parlak yüzey görünümü ise üretim sonrasında yapılan ek bir cila sistemi ile sağlanıyor” diyor. 

Toros şu bilgileri veriyor: “ZMT Toros olarak, paslanmaz çelik ve sert plastik malzemeli ürünlerimizle uzun ömürlü kullanım sağlarken, yüzde 99’a kadar geri dönüşümlü, çevre dostu ürünlerden oluşan geniş yelpazemizle sektörde farklılık yaratıyoruz. Düşük enerji tüketimi ve geri dönüşümlü jet motorlu el kurutma makineleri, elektronik sabun ve köpük vericileri, otomatik kağıt vericileri ve yüksek kaliteli paslanmaz çelik aksesuar gruplarının yanı sıra, pazara sunduğumuz kartuşlu köpük ve sabun dispenserleri, teknik ve hijyenik problemleri ortadan kaldırıyor. "

Eller 10-15 saniyede kuruyor
Zeynep Toros, “Yeni nesil jet motorlu Ecofast ya da Eco Mo 1000 W modelleri elleri 10-15 saniye içinde kurutuyor. 2 kağıt yaprağı ile yapılan bir kurutma işlemi, bu makinelerle karşılaştırıldığında, kağıt ve elektrik maliyetleri oranlanırsa, en pahalı elektrik kullanımı ve en ucuz kağıt bile olsa, kağıt ile el kurutmak çok yüksek bir maliyet farkını beraberinde getiriyor. Jet motorlu el kurutma makinelerinin kullanılması için çevresel bilincin ekonomik sebeplerle de desteklendiğini görüyoruz” diyor.