Lezzetler yerel, sunum evrensel

Yöresel, unutulan lezzetleri bir arada sunan Delimonti'de, Türkiye’nin 54 şehrinden seçilen ürünler bulunmakta. Bomontiada’da Anadolu’nun lezzetlerini bir araya getiren diğer bir mekân Kiva.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

fs-1.jpgİstanbul’un kültür sanat eğlence dünyasındaki yeni merkezlerinden birisi de Bomontiada. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası'ndan dönüştürülen kompleksteki mekânlardan yerel lezzetleri evrensel sunumlarla ehlikeyflere ulaştıran ikisinden söz etmek istiyorum:

Anadolu Halk Mutfakları Dernek Başkanı, d-ream Group Yiyecek İçecek Danışmanı Adnan Şahin gözetimindeki Delimonti ve Kiva…
Yöresel, özlenen ve unutulmuş lezzetleri bir arada sunan Delimonti'de, Türkiye’nin 54 şehrinden seçilen ürünler bulunuyor. Bazı lezzetlerin sipariş üzerine ânında üretildiği  Delimonti, bir gastronomi marketi, şarküteri olmanın yanı sıra, satın aldıklarınızı hemen tadabileceğiniz bir lokanta ortamı sunmasıyla da benzerlerinden ayrılıyor. Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen mahsuller yine Anadolu’ya özel pişirme teknikleriyle hazırlanırken evrensel mutfak anlayışından ve sunumlardan yararlanılıyor.

delimonti3.jpg
Delimonti’de taze ve mevsimler olarak bulunabilecek lezzetler arasında özel zeytinyağı ve sirke dolum alanlarında kendi damak zevkinize göre çeşnilendirilebilen zeytinyağları, katkısız ve doğal olarak hazırlanan çiçek ve meyve reçelleri, pekmezler, ondan fazla farklı yöreden getirilen bal ve kaymak, yöresel kahvaltı klasiklerinden olan mıhlama çeşitleri, 50'den fazla yöresel ve el yapımı peynir de yer alıyor. 
Peynirler arasında yağlı karın peyniri, divle obruk, malaka peyniri, İlhan Koçulu’nun üretimi Kars kaşarı gibi ürünlerin de aralarında bulunduğu geçmişten günümüze Anadolu lezzetleri ehlikeyflerle buluşturuluyor.
Mekânda Antakya’dan humus, kelle söğüş ve odun fırınında Konya etli ekmeği ile yağ somunu gibi pek çok farklı lezzet de sunuluyor. 

kiva2.png

Kiva’daki Anadolu lezzetleri 

Yıllardır Galata Kulesi’nin hemen altındaki tarihi bir binada hizmet veren Kiva için ise Bomonti Bira Fabrikası'nın müdürünün lojmanı hazırlanmış. Dokusu bozulmadan düzenlenen mekân misafirlerin kendilerini ev ortamında hissedecekleri şekilde dekore edilmiş. Gündüz saatlerinde öğlen mönüsü Galata’daki mekânı ile aynı Ali Nazik kebabından kuru patlıcan ve biber dolmalarına, tiritten sini oruğuna, erikli yavan sarmadan pehli pilavına, şerbetlere ve pekmezlere pek çok lezzeti tatmak mümkün.
Kiva, akşam yemeklerinde ise eski İstanbul mezeleri eşliğinde canlı müzik ile misafirlerini ağırlıyor.