Bilkent ismini değiştirmeyi planlıyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temel atma töreninde konuştu. 12 Eylül Perşembe günü İstanbul'da düzenlenen bir törenle 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesinin protokolünü imzaladıklarını hatırlatan Erdoğan, "Hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. İşte bugün planladığımız 15 hastaneden birisi olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Bilkent ismini ileride değiştirmeyi planlıyoruz
Sağlıkta geçen 11 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini savunan Erdoğan, şöyle konuştu: 
"Şimdi yeni bir süreci daha başlatıyor, sağlık hizmeti kavramına yeni bir anlam katıyoruz. Şu görülen devasa alanda adeta bir şehir gibi hastane tesis ediyoruz. Bu bir ilktir Türkiye'de. Projesinin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Attığımız temelin bir an önce yükselmesini, yapının tamamlanmasını ve milletimize hizmet eder hala gelmesinin temenni ediyorum. Temelini atacağımız Bilkent Şehir Hastanesi ki, bu Bilkent ismini de ileride, Sağlık Bakanlığı'nda arkadaşlarım çalışıyorlar, inşallah sağlıkta önemli hizmeti geçmiş tarihteki büyüklerimizden birinin ismiyle inşallah diyoruz şereflendirelim. 

Toplam 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. Standart yatak sayısı 3 bin 662. Acil yoğun bakım, ameliyathane ve ameliyathanelerin sayısı zaten 100'ün üzerinde, tüm birimleriyle birlikte toplam yatak kapasitesi 4 bin 376'ya ulaşan bu dev hastane ihtiyaç duyulan her türlü donanıma da sahip olacak. Bu dev tesis genel hastanenin yanı sıra fizik tedavi rehabilitasyon ve adli psikiyatri başta olmak üzere pek çok bağımsız bölümü de bünyesinde barındırıyor. Bir vatandaşımız hastanemize düşüp de bu kampüsümüze girdiğinde inşallah olağanüstü bir durum olmazsa, bütün işlerini, bütün işlemlerini kampüs içerisinde halledecek, Allah'ın izni ile şifa bulmuş halde evine dönecek. Hastayı daha da hasta hale getiren, yoran, bezdiren bir sağlık hizmeti anlayışını zaten 11 yıllık dönüşüm içerisinde ortadan kaldırmıştık. Şimdi bu şehir hastaneleriyle sağlık hizmetinin kalitesini daha da arttırıyor, bütün imkanları bir araya topluyor, hizmet alımını, hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz." 

Tek kampüs içinde en kaliteli hizmet
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara'da yapacakları ikinci bir şehir hastanesinin daha olduğunu dile getirirken, "Etlik'te de ikinci bir şehir hastanesine başlıyoruz. Onun da inşallah önümüzdeki haftalarda temelini atacağız. Başkentimizi inşallah sağlığın da başkenti konumuna yükseltiyoruz. Diğer inşa edeceğimiz şehir hastaneleri gibi Ankara'daki bu kampüslerimiz de sadece bulundukları şehre değil, çevre şehirlere de hizmet verecekler. Sağlık hizmetlerini ilçelerimize, köylerimize kadar yakınlaştırdık. Ancak ihtiyaç olduğunda komşu şehirlerdeki kardeşlerimiz bu hastanelere gelecek ve hem hasta hem hasta yakını hiçbir eziyet çekmeden bir tek kampüs içerisinde en kaliteli hizmeti alacaklar. 15 şehir hastanemizi tamamladığımızda ben inanıyorum ki Türkiye'de sağlık hizmeti yeni bir dönüşüm evresinin daha geride bırakmış olacak, belki de yurtdışından da buralara hastalar alacağız" diye konuştu. 
Erdoğan, bu projenin gerçekleşmesiyle Türkiye'nin sosyal devlet olma, kaliteli sağlık hizmeti sunma konusunda daha da önemli bir aşamaya geleceğini vurguladı.