Erdoğan, Hollande ile IŞİD'i görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, terör örgütü IŞİD'e yönelik müşterek mücadele konusunda görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

21. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda gerçekleştirdiği ikili görüşmeler kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD ile mücadele konusunu görüştü

Erdoğan, 40 dakika süren görüşmenin ardından bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye ve Fransa ilişkilerini değerlendirdikleri bir görüşmeyi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Hollande ile bölgedeki gelişmeleri de değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Bundan sonraki sürece yönelik de atacağımız adımları planladık. Dün Ahmet Bey'in (Davutoğlu) Avrupa Birliğindeki görüşmelerinin kendileriyle bir değerlendirmesini yaptık. Güzel bir görüşmeydi" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başka bir gazetecinin, görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Hollande arasındaki görüşmenin gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine, "Bunların hepsini görüştük, o da bütün temennilerini şu anda bölgedeki bölücü terör örgütüne yönelik,  DEAŞ terör örgütüne yönelik müşterek koalisyon güçleri için neler yapıyoruz, yapabiliriz bunları da görüşme imkanımız oldu" karşılığını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir