ABD'de hortum 2 can aldı

Illinois eyaletinin kuzeyinde meydana gelen hortumda 2 kişi hayatını kaybetti, onlarca ev hasara uğradı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’de Illinois eyaletinin kuzeyinde meydana gelen hortumda iki kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Hortum nedeniyle onlarca ev de hasar gördü.

Illinois Valisi Bruce Rauner, eyaletin kuzeyindeki küçük yerleşim birimi olan Fairdale’de dün akşamdan itibaren etkili olan hortumda iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Hortumun, Fairdale’in güneybatısında Ogle bölgesinde de 49 evi hasara uğrattığı belirtildi. Afetten etkilenen bölge halkı okullara ve sığınaklara yerleştirilirken yerleşim yerlerine elektrik verilmekte sıkıntı yaşandığı ifade edildi.

Rauner, “Felaketin neden olduğu hasarın hepsinin bu olduğunu ümit ediyoruz. Daha fazla insanın zarara uğramamış olmasından dolayı mutluyuz. Yıkıcı bir fırtınaydı” açıklamasında bulundu.

Yetkililer doğal afet sonrası hayatını kaybedenlerin 69 yaşındaki Jacklyn Klosa ve 67 yaşındaki Geraldine Schultz olduğunu açıkladı.

Meteoroloji uzmanları hortumun daha tehlikeli olabileceği uyarısında bulunurken, afetin, Teksas’tan Michigan eyaletine kadarki alanda yaklaşık 100 milyon kişiyi etkileyebileceğini belirtiyor.