Brexit, kraliçeye 1 milyon sterlin kaybettirecek

AB'nin sağladığı tarımsal desteklemelerin sona ermesi Kraliçe'nin yılda 1 milyon sterlin kaybetmesine neden olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brexit'te yol haritası üzerinde çalışan İngiltere'de Avrupa Birliği tarafından verilen tarımsal desteklerde sona erecek. 

The Mirror gazetesinin haberine göre, bu durumun Kraliçe'ye maliyeti 1 milyon GBP olacak.

Haberde İngiliz çiftçilerin AB'den yılda 3 milyar GBP destekleme aldığı belirtiliyor. Kraliyet ailesinin geniş çiftliklere sahip olduğu biliniyor. 

Avrupalı şirketlerin kaybı daha fazla

Öte yandan, The Times gazetesinin araştırma şirketi Civitas'ın verilerine göre, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması müzakerelerinin zorlu geçmesi ve çekişmeli bir ayrılık senaryosu gerçekleştiği takdirde Avrupalı şirketler, her yıl İngiliz şirketlerine göre 8 milyar GBP (9,7 milyar dolar) daha fazla kayba uğrayacaklar.

Civitas'ın araştırmasına göre, AB'den ayrılma durumunda İngiliz şirketleri 5,2 milyar GBP maliyetle karşı karşıya kalacaklar, Avrupa Birliği şirketlerinin İngiltere ile ticarette karşı karşıya kalacakları ıllık vergi miktarı ise 13,2 milyar GBP olacak.

'Kimse fayda sağlayamaz'

İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling de yaptığı açıklamada, "Avrupa için en önemli ihracat pazarıyız. Kıta Avrupası'nda hiç kimse İngiltere ile ticaret yapma fırsatının kaybedilmesinden fayda sağlayamaz. İngiltere ve AB'nin vergisiz ticaret rejimini devam ettirecek, ortak çıkarları koruyan makul bir anlaşmaya varacaklarına güveniyorum" dedi.