Çinli şirket, ABD'de sigorta işine girdi

Çinli Oceanwide, ABD'li Genworth Financial sigorta şirketini 2.7 milyar dolara satın aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çinli devlerin yurt dışı yatırımları sürüyor. Son olarak Oceanwide Group Co. bu hafta sonu ABD'den Genworth Financial sigorta şirketini satın almak için 2,7 milyar dolar nakit para ödedi.

New York Times’ta yer alan habere göre, Beijing'de yerleşik Oceanwide, Virginia'da yerleşik ABD şirketi için hisse başına 5,43 dolar ödedi. Pazar günü açıklanan ortak bildiride Oceanwide'ın hissedarlara böylece Cuma kapanışına göre yüzde 4'lük bir prim vermiş olduğu belirtiliyor.

Gayrimenkulde faaliyet gösteriyor

Oceanwide, dünya çapında pek tanınmış bir kuruluş olmamakla birlikte, fonlarının ünlü işadamı Lu Zhiqiang tarafından yapıldığı ve gayrimenkul ve finans sektörlerinde yatırım yaptığı biliniyor.

Son dönemde Uzakdoğu yatırımcılarının yabancı piyasalara yöneldiği biliniyor. Japon hayat sigorta şirketleri, bunu, kendi nüfuslarının yaşlanmasına karşı korunmak için yapıyor. Çin firmaları ise ekonomik büyümenin yavaşlama göstermesine önlem olarak dışarıda yatırıma yöneliyor.

Nitekim 2017'de de sürmesi öngörülen bu dış yatırım furyasının 2016'daki en önemli örneklerinden biri, China National Chemicals'ın 43 milyar dolar karşılığı İsviçreli Syngema firmasını alması olmuştu.