Ağır sanayide kadın işgücü

Türkiye’de tarım ve otomotiv alanında kadın iş gücünün artırılmasını desteklemek üzere "Filizlerin Mucizeleri" adlı Projeyi başlatan TürkTraktör, eğitim alanındaki çalışmalar için Sakarya'da bir etkinlik gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TürkTraktör, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Okuyan Kız Öğrencilere yönelik proje faaliyetleri kapsamında Sakarya’da Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şen Piliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrenciler, öğretmenler ve veliler ile bir araya geldi. Türk Eğitim Vakfı (TEV)’in eğitimleri vermesinden sonra, TürkTraktör çalışanlarından oluşan gönüllüler katılımcılara deneyimlerini anlattılar.

Firmanın Yetenek Yönetimi ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Ertem, "Tarım ve otomotiv alanında kadın işgücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz 'Filizlerin Mucizeleri' projemizi Eğitim, Tarımsal Üretim ve İstihdam olmak üzere 3 farklı konuyu sahiplenecek şekilde tasarladık. Bugün projemizin eğitim tarafındaki çalışmalarımızın bir parçası olan okul ziyaretlerimizi gerçekleştirmek üzere buradayız. Ziyaretlerimizde temel amacımız kadın istihdamının geleceği olan kızlarımıza, üretim ve ağır sanayi alanına sağlayabilecekleri katma değeri anlatmak ve hayatın her alanında olduğu gibi, bu alanlarda da kadın gücünün önemini kendilerine örneklerle göstermek" dedi.