Prof. Dr. Pekak, 'Şehir' kadrosuna katıldı

28 yıldır klinik psikolog, psikoterapist ve akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Pekak, İstanbul Şehir Üniversitesi kadrosuna katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi, klinik psikoloji alanında önemli bir isme sahip Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak’ı akademik kadrosuna kattı. Türk Psikologlar Derneği Genel Başkanı da olan Prof. Dr. Soygüt Pekak, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başladı.

28 yıldır klinik psikolog, psikoterapist ve akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Soygüt Pekak, eğitimlerini Hacettepe ve Orta Doğu Teknik Üniversitelerinde tamamlayarak, TÜBA doktora sonrası araştırma bursu kapsamında New School for Social Research, New York, ABD’de bir yıl süresince ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmalar yürüttü. International Society for Schema Therapy-ISST tarafından sertifikalandırılmış şema terapisti, eğitmeni-süpervizörü ve ISST Şema Terapisti Sertifikasyonu, Türkiye temsilcisi olan Prof. Dr. Soygüt Pekak, aynı zamanda Avrupa Psikologlar Birliği Psikoterapi Uzmanlığı TPD-Ulusal Ödüllendirme Komitesi Başkanı’dır. 2008-2016 yılları arasında iki dönem International Union of Psychological Science Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışan Soygüt Pekak’ın, TPD Lisans ve Klinik Psikoloji Akreditasyon yönetmeliğinin hazırlanması, Klinik Psikoloji Birimin kurulması, Klinik Psikoloji Meslek Yasası sürecindeki kurallarda aktif Psikoterapi konusundaki uzmanlığı European Federation of Psychologists’s Associations Ulusal Ödüllendirme Komitesi tarafından tanınmaktadır.