Yunuseli için 60’a yakın uçak sahibi başvurdu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 16 yıl aradan sonra yeniden hizmete açılan Yunuseli Havaalanı’ndan yararlanmak için daha şimdiden 60’a yakın uçak sahibinin başvuru yaptığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA- Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Havaalanı’nın açılmasının ardından 2001 yılında kapatılan Yunuseli Havaalanını 16 yıl aradan sonra yeniden hizmete açtı.

Yunuseli Havaalanı’nın faaliyetlerine yeniden başlaması, sektörün önde gelen firmaları arasında da heyecana neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı ile ilgili projeleri nedeniyle kendisini ziyaret eden Atlas Global Genel Müdürü Orhan Coşkun ve Atlantik Uçuş Akademisi AFA Genel Müdürü Sermet Temizkan ile Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda bir araya geldi.

Bursa’da havacılıkta önemli bir potansiyel olduğunu belirten Atlas Global Genel Müdürü Orhan Coşkun, firma olarak Yunuseli Havaalanı’nda eğitimden sağlığa uzanan geniş bir yelpazede hizmet verebileceklerini ve bu noktada da Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmak için heyecan duyduklarını söyledi.

“Bursa’da havacılıkta yeni bir dönem başladı”

Başkan Altepe, Bursa’nın her alanda olduğu gibi havacılıkta da öncü olması hedefiyle önemli adımlar attıklarını belirterek, “Bursa’da havacılıkta yeni bir dönem başladı. En büyük hedefimiz, Bursa’da havacılığın gelişmesiydi ve artık bunu gerçekleştirmek için adımlarımızı atıyoruz” dedi.

Yunuseli Havaalanı’nın Bursa için önemli bir uçuş alanı olduğunu ifade eden Altepe, şimdiden 60’a yakın uçak sahibinin buradan yararlanmak için başvuru yaptığı Yunuseli Havaalanı’nın kent ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Altepe, hızla gelişen ve değişen Bursa’da, kısa sürede Yunuseli’nin de yetersiz kalacağını ve yeni bir havaalanı ihtiyacının daha ortaya çıkacağını kaydederek, “Yunuseli yetmez. Türkiye’nin ekonomik kalbi, Bursa… Güç burada. İstanbul’da yapılamayanlar Bursa’da yapılıyor. Türkiye’nin de önünü açacak sivil havacılık çalışmalarını destekleyecek adımlar atacağız. Altyapı var, çok yönlü olarak çalışalım istiyoruz” diye konuştu.

Bursa’da en az 200 özel uçağın kullanılmasını hedeflediklerini anlatan Başkan Altepe, şehrin bu potansiyelinin olduğunu sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir