Etüt merkezinde cinayet

Alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada iki kişi hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yenimahalle'deki etüt merkezinde alacak meselesi yüzünden çıkan tartışmada öldürülen kişi ile cinayetin ardından intihar eden kişinin cesedi savcılık incelemesinin ardından otopsi için morga kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, emekli öğretmen Osman Ünsal (55), Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi'nde bulunan ilköğretim öğrencilerinin devam ettiği Özel Umay Etüt Eğitim Merkezini bir süre önce Murat Güvenç'e (32) devretti.

Parasının bir bölümünü alamayan Ünsal, sabah saatlerinde etüt merkezine gelerek, sekreteryada Murat Güvenç ile tartıştı. Güvenç'i silahla vurarak öldüren Osman Ünsal, daha sonra intihar etti.

Ünsal ve Güvenç'in cesedi, savcılık incelemesinin ardından, Yenimahalle Belediyesine ait cenaze araçlarıyla otopsi için morga kaldırıldı.

Etüt merkezinin Müdürü Musa Çökük, merkezde 42 öğrencinin kayıtlı olduğunu, ancak yarıyıl tatili dolayısıyla öğrencilerin bir bölümünün gelmediğini söyledi.

Olay sırasında öğrencilerin alt kattaki yemekhanede kahvaltı yaptığını belirten Çökük, öğrencilerin olayı görüp etkilenmemeleri için çaba gösterdiklerini belirtti. Çökük, "Öğretmenlerimiz, silah sesinin duyulması üzerine 'Balon patladı' diyerek öğrencileri etüt merkezinden tahliye ettiler. Çocuklar daha sonra ailelerine teslim edildi" dedi.

Öldürülen Murat Güvenç'in akrabası, Osman Ünsal'ın ise arkadaşı olduğunu dile getiren Çökük, "Devraldığı günlerde etüt merkezinde çok az öğrenci olduğu için Murat borcunun bir bölümünü ödeyemedi. Bunun üzerine Osman Ünsal, icra takibi başlatarak kurumun arabasını bağlattı, Murat'ı tehdit etti. Murat, borcunu 2 bin liralık taksitler halinde vereceğini, eski borcunu ise zamanla ödeyeceğini söyledi, ancak Osman bunu kabul etmedi. İkisinin arasını bulmaya çalıştık ama olmadı" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir