Firmalara bir ay süre tanındı

Gönül, Genel Maksat Helikopter ihalesinde istenilen fiyata düşülmesi amacıyla firmalara 1 ay süre tanındığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genel Maksat Helikopter ihalesinde istenilen fiyata düşülmesi amacıyla firmalara 1 ay süre tanındığını söyledi.

Bakan Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, değerlendirme çalışmaları tamamlanan projelerde yüklenici firmalar ile sözleşme imzalamak üzere Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) yetkili kılındığını bildirdi.

Bu çerçevede "Genel Maksat Helikopteri Projesi" kapsamında alınan tekliflerin değerlendirilmesi çalışmalarına devam edileceğini belirten Bakan Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri için yürütülmekte olan yurtiçi geliştirme projelerinin ihtiyaç duyduğu teknoloji altyapısını geliştirmek üzere, sanayi kuruluşları öncülüğünde üniversitelerin araştırma kuruluşlarının aktif olarak katılacağı muhtelif ARGE projelerinin başlatılmasına karar verildiğini kaydetti.

Bir gazetecinin, Genel Maksat Helikopter ihalesinde verilen tekliflerin yeterli olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Gönül, bir hedef fiyatlarının olduğunu, hedef fiyata bir hayli yaklaşılmasına karşın, İcra Komitesinin kabul edeceği ölçüde bir yaklaşımın olmadığını söyledi. Bu konuda Savunma Sanayi Müsteşarlığına yeniden yetki verildiğini ifade eden Gönül, bu kez belirli bir süre de tanındığını bu süre zarfında istenilen fiyata ulaşmak için çalışılacağını kaydetti. Gönül, bu sürenin 1 ayı geçmeyeceğini ifade etti.

"Firmalar, 1 ay içinde istenilen fiyata inmezse ne olacak" şeklindeki soruya Bakan Gönül, "İnecektir diye hesap ediyoruz. Biz iyimseriz" yanıtını verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir