'Özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi başladı'

Beyoğlu’nda hayata geçirilecek olan "Piyalepaşa İstanbul"un temel atma töreninde konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 'Özel sektörün yaptığı en büyük kentsel dönüşüm projesi başladı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ONUR SORKUN 

İSTANBUL - Türkiye’nin, özel sektör tarafından hayata geçirilen, en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul’un inşaatına start verildi. Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’da yaşamın 2018'de başlaması hedefleniyor.

Beyoğlu’nun hayata geçirilen "Piyalepaşa İstanbul"un temelleri atıldı. Dün gerçekleşen temel atma törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Temel atma töreninde kentsel dönüşm çalışmaları ve proje hakkında bilgi veren Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa İstanbul'un, hem Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi hem de Polat Grubu’nun en büyük gayrimenkul projesi olduğunu söyledi. Polat, "Piyalepaşa İstanbul için grubumuzun prestij projesi de diyebiliriz. Biz bu projeyi önce bulunduğu bölge ve sonra sektöre örnek olması için en iyi şekilde yapmak adına büyük bir özen ve emek gösteriyoruz. Bunu yaparken de özellikle semtin tarihi dokusunu korumaya ve yaşatmaya özen gösterdik. Bu doğrultuda projemizi yatay konseptte, Osmalı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi olarak tasarladık” dedi. Piyalepaşa İstanbul’u aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirten Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz üzere kentsel dönüşüm özellikle deprem sonrası İstanbul için kritik bir hal aldı. İstanbul'da riskli bölge ilan edilen alanların sayısı küçümsenemeyecek düzeyde olmakla birlikte sağlıksız binalar insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Biz de bu bağlamda Polat Grubu olarak, sorumluluk bilinciyle hareket ediyor ve Piyalepaşa Bölgesi’nde hayata geçirdiğimiz bu proje ile sosyo-ekonomik ve kültürel değişimi ve dönüşümü hakkıyla yapmayı amaçlıyoruz."

"Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme başlıyoruz"

3 yılda, kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında kira yardımları da dahil 2 milyar liraya yakın kaynak kullandıklarını belirten Sarı, şu bilgileri verdi: "48 ilimizde 179 riskli alan ilan ettik. Bahsettiğimiz bu alanlar, 1 milyon 200 binin üzerinde insanımızı ilgilendirmekte. 2015 sonu itibarıyla ise toplam 92 bin 833 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirdik. Meclisimizden çıkan yeni yasayla evleri kentsel dönüşüm kapsamında kalan vatandaşlarımıza yeni bir destek daha verdik. Artık kentsel dönüşüme onay vermeleri halinde vatandaşımızın elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerini almalarını sağlıyoruz."

Kentsel dönüşümü sadece eski binarı yıkmak olarak anlatmanın emeğe ihanet olacağını ifade eden Bakan Sarı, "Öncelikli hedefimiz tabii ki eski binaları yıkıp insanlarımızın can güvenliğini sağlamak, fakat bir diğer amacımız ise mimari kimliği olan kentler yapmak" dedi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misfah Demirca'a bir müjdeli haber vermek istediğini söyleyen Sarı, Okmeydanı'nda da kentsel dönüşümü başlattıklarını söyledi.

"Projede 1 kilometrelik alışveriş sokağı olacak"

Piyalepaşa İstanbul’da konutların metrekare satış fiyatı 10 bin TL, rezidansların metrekare fiyatı ise 12 bin TL’den başladığını belirten Adnan Polat, "Projenin en önemli avantajları arasında yer alan 4 katlı, 3 bin 900 araçlık otopark ise konut sahiplerinin en büyük sorununa çözüm üretecek nitelikte" dedi. Piyalepaşa projesinde yaşamın 2018 yılında başlaması hedeflediklerini belirten Polat, "Proje kapsamında kurulacak 1 kilometre uzunluğundaki alışveriş sokağını yılda 9.5 milyon insanın ziyaret etmesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.