Rusya'dan Ankara taziyesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Moskova Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Kremlin İdaresi Başkanı İvanov, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. 

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'la bir süre görüşen İvanov, büyükelçilikte açılan taziye defterini imzaladı.

İvanov, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya için iyi bir komşu ve ortak olduğunu belirterek, "Halklarımız, liderlerimiz ve hükümetlerimiz arasında güçlü bağlar mevcut. Uluslararası ilişkilerde bazen görüş ayrılıklarımız olsa da biz bunu iki ülke halklarının çıkarlarını dikkate alarak açıkça konuşuyoruz" dedi.

Terör saldırısının amacının Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, korku ve belirsizlik yaymak olduğunu vurgulayan İvanov, "Türkiye halkının ve yönetiminin bu tehditle de başa çıkacağından eminim" diye konuştu. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da büyükelçilikteki taziye defterine duygularını yazdı.

"Ankara'daki menfur terör saldırısında ölenler için Türkiye yönetimi ve Türk halkına en derin en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum" ifadelerini yazan Lavrov şöyle devam etti:

"Durum, uluslararası terörizmle mücadelede işbirliğini artırmayı gerektiriyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaşmaları uyarınca bu kötülüğe karşı dayanışmamızı güçlendireceğiz."