Toptan gıda ticareti KASTİM ile hareketlendi

EROL SIRIKLI - KASTİM Yönetim Kurulu Başkanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ticaret şehri olarak anılan Kayseri'de ticaretin gelişmesi ve büyümesi, mahalli idarelerin desteği ile kurulan siteler sayesinde oldu. Yıllarca Camii Kebir ve Maarif Caddesi'nde, 20 ila 40 metrekarelik dükkanlarda yürütülen toptan gıdacılar ticareti, Argıncık Toptancılar Sitesi ile kabuk değiştirdi. Kayseri’de ticaretin merkezi olan Argıncık Toptancılar Sitesi 20 yıldan fazla sürede Kayseri ve bölge ticaretinin üssü oldu. 

Kayseri ticaretinde lokomotif görevi üstlenen toptan gıdacıların, Argıncık Ticaret Merkezi'ndeki 150 ila 200  metrekarelik işyerleri, ihtiyacı karşılayamaz hale gelince de bayilikleri ve bölge distribütörleri olan firmalar Argıncık dışında şehrin muhtelif yerlerinde, daha büyük metrekaresi olan işyerlerine dağılmaya başladı. Bu dağınıklık ise Kayseri toptan gıda ticaretini olumsuz etkiledi. 

Bu oumsuzluğu tersine çevirmek için çoğunluğu Argıncık Toptancılar Sitesi firmalarından oluşan 21 ortak biraraya gelerek, Kayseri Toptan Gıdacılar Toplu İşyeri Yaptırma Kooperatifini kurduk. Kooperatif kuruluşu ile birlikte 2008 yılında Mimarsinan OSB'den, şimdiki sitemizin 123 bin metrekare arsasını aldık.  2009 yılında inşaatına başladığımız sitemizde 2 bin 500 metrekare, 5 bin metrekare ve 10 bin metrekare olmak üzere üç tip işyeri oluşturduk. 2011 yılında işyerleri ortaklara teslim edildi. 750 metrekarelik kullanım alanı ile teknolojik ve kurumsal altyapısı düşünülerek oluşturulan idari ofisler ie her türlü ihtiyaca bu işyerleri cevap veriyor. Adını Kayseri Sanayi Ticaret Merkezi (KASTİM ) koyduğumuz sitemizde 125 bin metrekare alan üzerinde, 21 işyeri ile bölgenin en büyük ticaret merkezini kurduk. İş ortağı arayan, bayilik ve distribütörlük vermek isteyen kurumsal firmaların uğrak yeri olan sitemiz her geçen gün büyüyerek, Kayseri ve bölgeye hizmet veriyor.