'Fransa bazı ülkelerden farklı olduğunu gösterdi'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın, demokrasi ve özgürlükler konusunda bazı ülkelerden farklı olduğunu gösterdiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Konyaaltı Teşkilatının Antalya Kültür Merkezinde düzenlediği programda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, toplantıya gelmeden önce Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile telefonda görüştüğünü açıkladı. Ayrault hakkında "dostum" deyince bazı reaksiyonlar aldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlara dost denmez' diye reaksiyonlar alıyorum ama ben yine de diyeceğim. Jean-Marc bu süreçte farklı olduğunu da gösterdi. Jean-Marc ve Fransa, demokrasi ve özgürlükler konusunda bazı ülkelerden farklı olduğunu gösterdi." dedi.

Macaristan Dışişleri Bakanı'nın da "Bizim de özellikle Romanya ve diğer ülkelerde çok sayıda Macar vatandaşımız var, seçim zamanları biz de gidip kampanya yapıyoruz. Dolayısıyla Türklerin de Avrupa'da kampanya yapması son derece normal." dediğini belirten Çavuşoğlu, Antalya'da da çok fazla Rus bulunduğunu, seçim döneminde Rus adayların gelip Antalya'da kampanya yapabileceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı sistemi

Çavuşoğlu, bugün 18 maddelik anayasa paketini okumayan birçok kişi bulunduğunu, herkesten değişiklikleri okumalarını ve iyi yorumlamalarını istedi.

Türkiye'yi sevmeyen terör örgütlerinin ve bazı ülkelerin "hayır" için çalıştığını kaydeden Çavuşoğlu, "hayır" diyen MHP'lilere seslenerek, "Beni üzen şu, Türkiye için böylesine hayati bir dönemde kişisel hislerle, duygularla 'hayır' demek isteyenler var. Ahmet'e kızmış, bana kızmış, il başkanını sevmemiş 'Ben hayır vereceğim' diyor. Bu nefis meselesi mi? Menderes Türel'e, bana bir kızgınlığın varsa yakama yapış, hesap sor ama Türkiye meselesi bu. Bunu MHP'li olup da şu anda 'hayır' kampanyası yapan bazı kardeşlerime söylüyorum. Neden hayır diyorsun? 'Efendim partiyi ele geçiremedim, Bahçeli'ye de kinim var. Hayır çıkarsa parti zayıflar, ben de partinin başına geçerim.' Nerede kaldı ülkücülük, nasıl oluyor da parti içindeki hesap yüzünden dağdaki hainlerle aynı safta olabiliyorsunuz. Böyle milliyetçilik olmaz." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir