'Listede sadece gazeteci yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tutuklu gazetecilerle ilgili olarak, "İçlerinde katilden soyguncuya, çocuk istismarcısından dolandırıcıya kadar herkes var. Gelen listede sadece gazeteci yok." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen buluşmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. 

Etkinlikte Almanya Başbakanı Angela Merkel ile aralarında geçen bir diyaloğu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Medya mensubu görüntüsü altında terör örgütlerine militanlık, yabancı servislere ajanlık yapanlara asla taviz vermeyeceğiz. Adam geliyor. Tam bir ajan, terörist. Neymiş? Basın mensubuymuş. 1 ay Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda misafir ediliyor. Tam da bizim Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün hemen altında, sahilde 1 ay kendisini misafir ediyorlar. Şansölye, 'Bizim burada bir gazetecimiz var. Bunu bırakmanızı özellikle istiyoruz' diyor. 'Ben 4 bin 500 PKK'lı teröristin dosyasını size verdim ve bu teröristlerin iadesini istedim. Verdiniz mi?' dedim. 'Yargı bakıyor'. 'E bizde de bırakın yargı baksın'. Onunla ilgili kararı bizde yargı verir; çünkü bizde yargı bağımsızdır. Biz karışamayız. Bir müddet orada sakladılar. Sonra geldi, mahkemeye çıktı. Mahkeme tutukladı. Şu anda içeride. Bu süreç, böyle devam edecek" dedi.

Almanya ve Hollanda ile yaşanan krize de değinen Erdoğan, "Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına adeta kapını kapatıyorsun. Bakanlarına kapını kapıyorsun. Uçuş izni vermiyorsun. Diyorsunki 'Ben de Hollanda'nın yanındayım'. Peki, sen Hollanda'nın mı yanındasın? Güzel, ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım. Böyle devam edeceğiz" dedi.

"İçlerinde katilden soyguncuya kadar herkes var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Şimdi bu gazeteciler, 'Listesini verin' dediğimizde gelen isimlere bakıyoruz. Yurt dışı için söylüyorum; içlerinde katilden soyguncuya, çocuk istismarcısından dolandırıcıya kadar herkes var. Gelen listede sadece gazeteci yok. Geçenlerde ülkemize 149 tutuklu ismin bulunduğu bir liste geldi. Arkadaşlarımız baktılar ki bu listenin 144'ü terör suçundan, 4'ü adi suçlardan cezaevinde bulunuyor. Mesela bunlardan birinin suçu ülkemize Kuzey Irak'tan bomba düzeneği getirmek. Bir diğerinin suçu, polis aracına silahlı saldırıda bulunarak, 2 polisimizi şehit edip, 3'ünü yaralamak. Bir diğer patlayıcı maddeyle yakalanmış. Banka soyanından seçim bürosu yakanına kadar ne ararsanız bunların içinde var. Şimdi sormazlar mı adama, bunların gazetecilikle ne ilgisi var ki liste yapıp ülkemize gönderiyorsunuz?

Biz asıl niyetin farkındayız. İşin ucu kendilerine dayanınca demokrasiyi, hakkı, özgürlükleri, adaleti rafa kaldırmakta beis görmeyenler, mesele Türkiye olunca hemen yüzlerine bir maske takıyorlar. Biz de bu şekilde maskeyle karşımıza çıkanlara artık haydut muamelesi yapma kararı aldık.

Buradan bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum. Türkiye; itilecek, kakılacak, onuruyla oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar yakından takip ediliyor. Siz böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir Avrupalı, hiçbir Batılı güvenle huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Bunun için Türkiye olarak Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir