Sınırda 'Türkler oy atmasın' eylemi

26 Mart'ta erken seçime gidecek olan Bulgaristan'da milliyetçiler, Türk seçmelerin oy kullanmaması için eylem yapıyor. Eylem nedeniyle Türk gazeteciler ülkeye alınmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bulgaristan'daki erken seçim heyecanı yaşanırken Bulgar göstericiler dün sınırın ilerisindeki yolları lastiklerle kapattı. İki gün sonra seçime gidecek olan Bulgaristan'da Türkiye'den giden gazetecilerin bölgeye geçişine izin verilmiyor.

Göstericilerin Türk seçmenlerin ülkelerinde oy kullanmasını istemeyen Bulgar fanatikler olduğu ifade ediliyor. 

Bulgaristan'daki aşırı milliyetçi grubun eylemlerini haberleştirmek üzere ülkeye girmeye çalışan Türk gazetecilere izin verilmedi. 11.00'deki eylemlerini görüntülemek amacıyla sınır kapısına gelen Edirne'de görev yapan Türk gazeteciler, Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki çıkış işlemlerinin ardından işlemleri için Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na geçti. Burada görevli gümrük memuru, gazetecilere "eylem nedeniyle" Kapitan Andreevo Sınır Kapısı Gümrük Başmüdürü'nün talimatıyla geçiş izni verilmeyeceğini bildirdi.

Bunun engellenmesinin uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu belirten gazetecilerin sınırı geçme isteği olumlu yanıt bulmadı.

Gazeteciler tampon bölgedeki bekleyişlerini sürdürüyor.

Sabah saatlerinde sorun yaşanmadı

Bugünkü protestoların daha kalabalık geçmesinin beklenmesi nedeniyle, bölgede Bulgar polisi tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bu arada sabah saatlerinde Bulgaristan'a oy kullanmak için otobüslerle gelen çifte vatandaşlar Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sorun yaşamadan karşı tarafa geçiş yaptı.