Kılıçdaroğlu oyunu kullandı

CHP lider Kılıçdaroğlı, eşi ve oğlu ile birlikte Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi ve oğlu ile birlikte Arjantin İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, eşi Sevim ve oğlu Kerem ile 4201 nolu sandığın bulunduğu sınıfa geldi. Önce Kılıçdaroğlu, ardından eşi ve oğlu kabinlerin arkasına geçerek oyunu kullandı.

Kılıçdaroğlu, okul çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Uzun bir maratonun sonuna geldik. Bugün halkın karar günü. Halkın kararına saygı duyacağız. Güzel bir hava var. Demokrasi şöleni var. Umuyorum, demokrasi ve özgürlüğü bu ülkeye getirmek için çabalarımız yerini bulur."

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'da oyunu kullandı

Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ve oğlu Mehmet Emre Gül ile 1139 nolu sandığın bulunduğu sınıfta oylarını kullandılar.

Cumhurbaşkanı Gül, oyunu "hayırlı olsun" diyerek sandığa attıktan sonra "zarfların küçük olduğunu söylüyorlardı. Ama gayet iyiymiş" dedi.

Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül de genel seçimlerde ilk kez oy kullanmış oldu.

Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı.

Üsküdar Altunizade'deki konutunda geceyi geçiren Başbakan Erdoğan, oyunu kullanmak için eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte saat 11.50 sıralarında Burhaniye İlköğretim Okulu'na geldi.

Erdoğan, okulun birinci katındaki 2-C sınıfında 2182 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan da aynı sandıkta oy verdi.

Bahçeli de oyunu Ankara'da kullandı

Partililerle birlikte Anıttepe İlköğretim Okuluna gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oyunu 4460 No'lu sandıkta kullandıktan sonra görevlilerle tokalaştı ve okuldan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Oy pusulasının çok büyük olduğuna ilişkin eleştiriler olduğunu ifade eden bir gazetecinin sorusu üzerine Bahçeli, "Biz oyumuzu kolay kullandık" diye konuştu.

İlk kez şeffaf sandıkların kullanılmasıyla ilgili olarak da Bahçeli, "Daha iyi oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bakanı Yılmaz, oyunu Bingöl'de kullandı

Annesi Fatma Yılmaz ile birlikte oyunu kullanmak için Saray mahallesindeki Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'na gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 1133 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Sandık görevlileriyle tokalaşan Bakan Yılmaz, annesi Fatma Yılmaz'a da nasıl oy kullanacağı konusunda bilgi verdi. Ardından diğer sandıkları dolaşarak, sandık başkanlarından katılım oranı hakkında bilgi alan Yılmaz, vaktin erken olmasına rağmen katılım oranının iyi olduğunu söyledi.

Bakan Gönül Antalya'da oy verdi

Kepez ilçesi Şafak Mahallesi'ndeki Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda 1284 nolu sandıkta oyunu kullanan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bakan Gönül, oyunu kullanmadan önce "evet" mührünün kullanılması konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Gönül, çıkışta gazetecilerin, ülkelerindeki olaylar nedeniyle sınırdan geçerek Türkiye'ye sığınan Suriyelilere ilişkin sorularını yanıtladı. Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaptığını, bu açıklamalar çerçevesinde de gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Gönül, bir gazetecinin, "Bölgede tampon bölge oluşturacak mısınız?" sorusuna da "Şu anda böyle bir şey söz konusu değil" diye yanıt verdi.

Türker İstanbul'da, Topçu Ankara'da oy kullandı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, oyunu İstanbul'da kullandı.

Türkiye Emlak Bankası Ataşehir Lisesi'ndeki 2068 numaralı sandıkta oyunu kullanan Türker, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu bir seçim hazırlığı ve propaganda döneminden geçtiklerini belirtti. Türker, zaman zaman parlamentoda grubu bulunan parti liderlerinin, başbakanın, anamuhalefet partisi başkanının gergin ortam yaratmaya çalıştıklarını savundu.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, oyunu Ankara'da kullandı.

Topçu, bir grup partili ile birlikte saat 10.30 civarında Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu'na geldi. Oyunu 4020 nolu sandıkta kullanan Topçu, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, seçim güvenliği ile ilgili ciddi duyumlarının bulunduğunu belirterek, cumhurbaşkanı, başbakan ve içişleri Bakanına bu duyarlılıklarını ilettiklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir