ATO'dan Hisarcıklıoğlu'na tam destek

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ağustos ayında yapılacak TOBB başkanlık seçimlerinde Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ATO Meclisi olarak oybirliğiyle destekleme kararı aldıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Ağustos ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ATO Meclisi olarak oybirliğiyle destekleme kararı aldıklarını söyledi.

ATO Başkanı Salih Bezci, ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür ve meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bezci, Türkiye genelinde oda ve borsalarda gerçekleştirilen seçimlerin ardından gelecek ay TOBB yönetiminin yeniden seçileceğini hatırlatarak, "Şu anda bizim (ATO'nun) meclis üyemiz olan Hisarcıklıoğu'na oybirliğiyle destek veriyoruz" dedi.

Bezci, Hisarcıklıoğlu'nun 12 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevinde TOBB'da olumlu yönde önemli değişiklikler yaptığını belirterek, "Bugün Odalar Birliği dünyada saygın bir hale gelmiştir, bunu da yapan Hisarcıklıoğlu'dur. ATO Meclisimizin dün yapılan toplantısında Sayın Hisarcıklıoğu'nu yeniden TOBB Başkanı olması için oy birliğiyle destekleme kararı çıktı" diye konuştu.

Hisarcıklıoğu'nun Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) ve Uluslararası Ticaret Odası'nun (ICC) Başkanvekilliği görevlerini yürüttüğünü hatırlatan Bezci, "ATO olarak ICC'nin Katar'da yapılan toplantısına katıldık ve Rifat Bey'in ne kadar itibarlı olduğunu orada gördük" dedi.

Hisarcıklıoğlu'nun TOBB çatısı altında birçok yeniliğe imza attığını da ifade eden Bezci, TOBB Üniversitesi ve Hastanesi ile Gümrük Kapılarının Modernizasyonu Projesi'ni örnek vererek, ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyledi.

Bir vefa jesti olarak değerlendirilememeli

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Nurettin Gürgür de, ticaret odası bünyesinden bir meclis üyesinin TOBB başkanlığının desteklenmesinin bir vefa jesti olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, "ATO Meclisimizin bu desteği gerçekten bulunduğu yeri hakkıyla temsil eden, ülke meselelerimize son derece önemli katkılar yapan bir insana verilmesi gereken bir destektir" dedi.

Değişik düşüncelerin var olduğu bir camiada ittifak halinde destek kararının alınmasının önemine değinen Gürgür, şunları söyledi:

"Biz Rifat Bey'in önümüzdeki dönemde Türkiye'nin son derece önemli gündem maddeleri ile karşı karşıya bulunduğu bir ortamda bu görevi sürdürmesinin TOBB camiası, meslektaşlarımız ve ülkemiz açısından yararlı olacağını düşünüyoruz. Çünkü TOBB 28 Şubat sürecinde yaşanmış birçok acı hatıraların bulunduğu bir camianın içinde son derece berrak, şeffaf bir görüntü sergileyerek, Türkiye'de demokrasinin hoşgörünün birlikteliğin sağlanması konusunda önemli bir işlev yaptı.

Bu işlevini aynı başarıyla önümüzdeki dönemde de sürdüreceğini düşündüğümüz için oy birliğiyle Sayın Hisarcıklıoğlu'nu destekleme kararı aldık"

TOBB seçimlerinde oy kullanacak 27 delege

TOBB seçimleri odalar ve borsalar tarafından belirlenen delegelerin oylarıyla gerçekleştiriliyor. ATO seçimlerinde TOBB delegesi olarak Rifat Hisarcıklıoğlu dahil 27 kişi belirlenmişti. Ağustos ayında yapılacak TOBB Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak delegelerin isimleri şöyle:

M. Rifat Hisarcıklıoğlu,  Salih Bezci, Ali Gökşin, Pusa Pireci, Hayrullah Karakuş, Şerafettin Karademir, Nail Çimen, Ayhan Kahraman, Erhan Gündüz, Metin Demir, Nihat Uysallı, Ahmet Saydam Yalçın, Abdullah Abdulkadiroğlu, Köksal Karademir, Mehmet Emin Başer, Cemal Işık, Kemal Savaş, Yusuf Yıldırım, Suat Hisarcıklılar, Hüseyin Saruhan, Ümit Köse, Mustafa Altunbilek, Ferruh Temel Zürfikar, Özgür Bayraktar, Hüseyin Kılıç, Murat Cavlak, Mustafa Kırıcı.