İstanbul ve Ankara'ya yeni vali

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı, yerine Malatya Valisi Vasip Şahin getirildi. Ankara Valiliği'ne ise Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar atandı. Bu arada TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Samsun Valisi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin getirildi. Ankara Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar atandı.

62. hükümet bürokraside ilk kapsamlı değişikliği dün gece gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Samsun valiliklerine yeni isimler atandı. Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve MGK Genel Sekreteri de değişti.

Ahmet Davutoğlu hükümeti tarafından hazırlanan, kritik valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar dönüşü verdiği onayın ardından Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bürokrasideki en kapsamlı değişiklikleri içeren kararnameyle 31 valinin görev yeri değiştirildi.

Uzun süredir İstanbul Valiliğini yürüten Hüseyin Avni Mutlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç görevden alınarak pasif bir görev olan merkez valiliğine getirildi.

Mutlu'nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin getirilirken, Yüksel'den boşalan Ankara Valiliği görevine 4 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Kılıçlar getirildi.

Hatay Valisi, emniyet genel müdürü oldu

Suriye krizi sırasında etkin rol oynayan isimlerden Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz kararnameyle polis teşkilatının başına getirildi. Mehmet Kılıçlar'dan boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna Celalettin Lekesiz oturacak.

TRT Genel Müdürü Şahin, vali oldu

Atamalarda, en süpriz isim ise İbrahim Şahin oldu. Uzun süredir TRT Genel Müdürlügü görevini yürüten Şahin, Samsun Valiliği'ne getirildi.

İbrahim Şahin'den boşalan koltukta kimin görev yapacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

66-005.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir